Najnovije vesti

MILJAN DAMJANOVIĆ (SRS) ZA KURIR: Vodićemo Beograd na srpski način
Foto: Beta

Predizborna poruka

MILJAN DAMJANOVIĆ (SRS) ZA KURIR: Vodićemo Beograd na srpski način

Beograd

Mi srpski radikali uvek dajemo samo realna obećanja, ona koja ćemo i ispuniti

Miljan Damjanović, kandidat SRS za gradonačelnika Beograda, kaže za Kurir da se kampanja te stranke umnogome razlikuje od ostalih, te da su i prioriteti srpskih radikala oni koji se tiču života običnih građana.

- Najavili smo da će most preko Ade poneti ime generala Dragoljuba Draže Mihailovića, da ćemo sprečiti podizanje spomenika Zoranu Đinđiću, ali da ćemo spomenike podići Slobodanu Miloševiću, Dobrici Ćosiću, Antoniju Isakoviću, Milutinu Milankoviću... Jedini smo najavili bratimljenje Beograda i Sankt Peterburga, grada koji je povezan s preko 600 mostova i ima najbolji metro. Izneli smo konkretna rešenja saobraćajne integracije opština Lazarevac i Barajevo sa centrom grada. Favorizovaćemo ćirilicu, koju treba da ističemo, a ne da je se stidimo. Vodićemo Beograd na srpski način!

Kako će to izgledati u praksi, ukoliko osvojite vlast? Šta će vam biti prioritet?

- Mi srpski radikali uvek dajemo samo realna obećanja, ona koja ćemo i ispuniti. Tri osnovne tačke našeg programa su rešavanje problema legalizacije, gradskog prevoza i predškolskih ustanova, uz ozbiljnu socijalnu politiku u svim segmentima društva. Vlast je centralizovala proces legalizacije, što je osnovni uzrok korupcije. Efikasnost ćemo postići vraćanjem postupka legalizacije na nivo gradskih opština.

Šešelju i vama kladionice daju slabe šanse. Na koga biste se vi kladili?

- Iako se ne kladim, svestan sam da su iznenađenja vrlo česta. Ako moram da se kladim, onda se kladim na marljivost, poštenje i energiju - kladim se na listu „Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka“.

Kakvom se rezultatu nadate 4. marta?

- Pre nešto više od godinu i po dana održani su izbori za 17 beogradskih opština, koji mogu biti i pravo merilo i paralela za ove gradske, i tada smo osvojili 8,4 odsto, odnosno dobili smo nešto više od 63.000. Žželja da nastavimo s trendom rasta i da ostvarimo dvocifren rezultat.

Kurir / S. Đurić

Foto: Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...