RAKOVICA DOBILA NOVU LINIJU: Mini-bus 501 saobraćaće od Starog Kijeva do Petlovog brda
Foto: GO Rakovica

puštanju u rad prisustvovao i nebojša stefanović

RAKOVICA DOBILA NOVU LINIJU: Mini-bus 501 saobraćaće od Starog Kijeva do Petlovog brda

Beograd -

BEOGRAD - Nova linija 501 u Rakovici danas je počela da radi, a puštanju u rad prisutvovao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Linijom će saobraćati mini-bus, koji će voziti od novoizgrađene okretnice u Proletersksoj ulici u Starom Kijevu do okretnice autobusa 42, 56 i 59 u naselju Petlovo brdo. Prvi polazak iz pravca Kijeva predviđen je za 5:30 časova i mini-bus na liniji 501 ići će u intervalu od 60 minuta. Puštanju u rad nove linije prisustvovali su i državni sekretar u MUP-u Milosav Miličković, predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić, direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović i direktor JKP "Beograd put" Ivan Tejić, saopštila je opština Rakovica.

foto: GO Rakovica

Nova linija je uvedena na inicijativu Gradske opštine Rakovica koja je primila molbe stanovnika naselja Kijevo. Građani su zahtevali da se Staro Kijevo poveže sa Petlovim brdom i preko drugih linija javnog prevoza i sa drugim delovima grada.

Imajući u vidu da su saobraćajnice, Letićeva i Proleterska na delu od ulice Oslobođenja do okretnice Staro Kijevo, bile takve da nisu omogućavale bezbedno funkcionisanje javnog prevoza, uslov za uspostavljanje ove linije bio je da se obezbedi pružni prelaz u raskrsnice sa Letićevom ulicom postavljanjem branika. Nakon što se završi rekonstrukcija pruge, navedeni pružni prelaz biće trajno obezbeđen. Osim toga, za potrebe nove linije izgrađena je i nova okretnica u Proleterskoj ulici.

Nakon što su ispunjeni svi neophodni uslovi, Gradski sekretarijat za javni prevoz prihvatio je da nova linija 501 bude puštena u rad. Osim okretnice u Starom Kijevu i na Petlovom brdu nova linija će imati još 19 stajališta. Srednja dužina linije 501 je 9.023 metara.

foto: GO Rakovica

Nova linija gradskog prevoza povezaće naselje Kijevo sa drugim linijama gradskog prevoza koje saobraćaju u Rakovici, sa domom zdravlja na Labudovom brdu, osnovnim i srednjim školama, vrtićima i drugim prometnim mestima u Opštini.

Od početne stanice u Proleterskoj ulici u Starom Kijevu autobus će se kretati sledećom trasom: Staro Kijevo- Proleterska - Letićeva - Oslobođenja - Oslobodilaca Rakovice - Patrijarha Dimitrija - Miška Kranjca - Pilota Mihaila Petrovića - Marička - Slavka Rodića - Kneževačka - 17.oktobra - Oplenačka - Georgija Ostrogorskog - Milorada Draškovića - Okretnica Petlovo brdo.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: GO Rakovica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track