MLADENOVIĆ: Beogradu ne prete poplave
Foto: Dragana Udovičić

vodostaji na dunavu i savi biće u opadanju

MLADENOVIĆ: Beogradu ne prete poplave

Beograd -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda i zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije Andreja Mladenović ocenio je danas da Beogradu ne prete poplave, a preduzete su potrebne mere u cilju blagovremenih priprema i preduzimanja preventivnih i operativnih mera.

Teritorija grada nije za sada ugrožena, a prema prognozi za narednih deset dana vodostaji na Dunavu i Savi biće u opadanju, rekao je Mladenović nakon sastanka Stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavanje od poplava.

Prema njegovim rečima, naloženo je JVP „Beogradvode“ da odmah izvrši detaljnu analizu stanja rečnih korita i kanalske mreže, a gradskim opštinama je naloženo da dostave izveštaje o preduzimanju preventivnih i operativnih mera.

Na sastanku je dogovoreno da se uspostavi 24-časovno osmatranje stanja na vodotokovima u smislu prohodnosti korita i stanja nasipa i da se informacije dostavljaju Štabu na svakih četiri sata.

Mladenović je naglasio da je na sastanku naloženo da JVP „Beogradvode“ utvrdi stanje lokacija koje su određene za deponovanje peska i za punjenje vreća, kao i da treba sagledati stanje nasipa i na osnovu toga predložiti eventualne mere koje će doprineti njihovoj punoj funkcionalnoj zaštiti od poplava, saopštio je Beoinfo.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track