(FOTO) SRAMOTA KOD PLATOA U BEOGRADU: Obnovili prekrečen mural posvećen Zoranu Đinđiću, a onda ga je neko preko noći ponovo UNIŠTIO!
Foto: EPA

tužan prizor

(FOTO) SRAMOTA KOD PLATOA U BEOGRADU: Obnovili prekrečen mural posvećen Zoranu Đinđiću, a onda ga je neko preko noći ponovo UNIŠTIO!

Beograd -

BEOGRAD - Mural sa likom ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, na platou kod Filozofskog fakulteta u centru Beograda ponovo je uništen, samo dan nakon popravke posle prethodnog uništavanja.

Već prekrečeni mural su u ponedeljak predstavnici Čuvara Starog grada, Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke i Nove stranke obnovili i zaštitili, međutim, neko ga je verovatno preko noći ponovo prekrečio.

Fotografiju ponovo uništenog murala objavio je član Demokratske stranke Balša Božović napisavši:

"Svaki put kada nešto popravimo to je još jedna naša pobeda. Svaki put kada taj neko nešto pokvari to je još jedan njegov poraz. Nas ima više".

Podsećamo, mural je osvanuo je na platou kod Filozofskog fakulteta 21. februara, na dan kada je 1997. godine Đinđić postao gradonačelnik Beograda.

Pored lika Đinđića bio je i njegov citat iz perioda kada je bio gradonačelnik: "Grad je po svom imenu beo. Mi ćemo ga napraviti i gradom svetla, 1997."

(Kurir.rs/Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track