NEZAPAMĆENO BURNA NOĆ IZA BEOGRAĐANA: 14 povređenih u čak 10 saobraćajki, među njima i 3 maloletnika
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Hitna pomoć intervenisala 95 puta

NEZAPAMĆENO BURNA NOĆ IZA BEOGRAĐANA: 14 povređenih u čak 10 saobraćajki, među njima i 3 maloletnika

Beograd -

U Beogradu se noćas dogodilo deset saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno 14 osoba, među kojima tri maloletne osobe.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura izjavila je da se u 19.05 dogodila se nezgoda na uglu Krunske i Smiljanićeve ulice, a povređena osoba je zbrinuta na licu mesta.

U 19.23 časova dogodila se nezgoda na ulazu u Čubursku iz Šumatovačke ulice na Zvezdari, usled čega je povređena jedna odoba koja je prevezena na ortopediju KBC Zvezdara.

Na Voždovcu je u 18.35 kod osnovne škole Branisav Nušić u ulici Dimitrija Marinkovića došlo do nezgode u kojoj su povređeni dvojica mladića od 21 i 20 godina i devojka od 17 godina, a svo troje su prevezeni na Institut za ortopediju na Banjici.

U 20.11 došlo je do nezgode na Mirijevskom bulevaru kod broja 30 u kojoj je povređena devetogodišnja devojčica. Ona je zadobila tupe povrede desne nadlaktice i odvezena je u Dečju kliniku Tiršova. Njena majka koja je bila sa njom, odbila je dalji transport i uputila se sa ćerkom.

Na Batajničkom drumu posle skretanja za Zemun polje prevrnuo se automobil u kanal u 20.41, a osoba koja je učestvovala u toj nezgodi je negirala tegobe.

Na Pupinovom mostu od Borče ka Zemunu u udesu koji se dogodio u 22.45, žena starosti oko 33 godine zadobila je povrede grudnog koša i kolena, a muškarac starosti oko 34 godine povrede grudnog koša i desne noge. Oni su prevezeni u KBC Bežanijska kosa.

Udes se dogodio na autoputu kod obilaznice ka Surčinu u 23.09 pri čemu je 13-godišnja osoba pretprpela istegnuće vrata, a prevezena je u Tiršovu.

Udes se dogodio i na raskrsnici između Zrenjaninskog puta i ulice Ivana Milutinovića u 00.20, a učesnici udesa su odbili dalji prevoz.

Na Terazijama kod hotela Moskva oboren je motociklista u 02.28, usled čega je proklizao ali nije povređen.

Na Ovčanskom putu kod broja 55 u 02.32 u udesu su povređene dve osobe koje su odbile prevoz do bolnice.

Od hroničnih bolesnika za pomoć su se noćas najviše javljali astrmatičari, srčani, osobe sa hipertenzijom i malignitetima, rekla je Macura i dodala da je Hitna pomoć noćas zabeležila 95 intervencija od kojih 19 na javnom mestu.

Juče u toku dana Hitna pomoć je imala 144 intervencije od kojih 47 na javnom mestu, a dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je bilo povređeno 11 osoba, rekla je Macura.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track