EKIPE BEOGRAD-PUTA NA TERENU DANONOĆNO Mali: Očišćene ulice prvog prioriteta, više od 1.500 radnika se bori sa snegom
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Apel Beograđanima da očiste ispred svojih kuća

EKIPE BEOGRAD-PUTA NA TERENU DANONOĆNO Mali: Očišćene ulice prvog prioriteta, više od 1.500 radnika se bori sa snegom

Beograd -

Gradonačelnik Siniša Mali izjavio je jutros da su ulice prvog prioriteta u Beogradu očišćenje, a da će se ulice drugog prioriteta čistiti kada sneg prestane da pada, što se očekuje u popodnevnim satima.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Gradonačelnik Beograda, koji je posetio Zimsku službu "Beograd-puta", istakao je da gradski prevoz funkciniše bez većih problema.

"Celu noć smo radili da bi jutarnji špic prošao kako treba. Sneg u Beogradu pada od juče u 12 časova i palo je skoro 20 centimetara snega. Zahvaljujući vrednim ljudima iz 'Beograd-puta' i celog komunalnog sistema grada Beograda sneg je očišćen sa ulica prvog prioriteta", rekao je Mali.

ZIMA SE JOŠ NE PREDAJE, ALI NE ZADUGO: Širom Srbije osvanuo ledeni petak, a evo kada će sneg konačno posustati

Prema njegovim rečima, na terenu je tokom cele noći i sada 1.510 ljudi, 370 mašina - sve što ima "Beograd-put", "Zelenilo Beograd", "Gradska čistoća" i "Parking servis".

foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

"Do sutra ujutru sve će biti prohodno. Zahvaljujući tome smo uspeli da, pored toliko obilnih padavina, ulice prvog prioriteta budu potpuno prohodne. Posuto je 1.400 tona soli i 340 tona mešavine", poručio je gradonačelnik Beograda.

Posuto je 1.400 tona soli i 340 tona mešavine, rekao je Mali.

SNEG PRAVI HAOS ŠIROM SRBIJE, NE KREĆITE NA PUT BEZ PREKE POTREBE: Zajevani kolovozi širom Srbije, a evo gde je totalno neprohodno

On je dodao da u ovom trenutku sve linije javnog prevoza rade bez prekida, da je bilo manjih problema, ali ističe da su svi otklonjeni i da u jutarnjem špicu sve funkcioniše kako treba.

foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

"Tek kada prestanu padavine krećemo sa čišćenjem ulica drugog prioriteta i naše ekipe neće otići sa ulica dok sve ne bude očišćeno", poručio je Mali.

BEOGRAD ZAVEJAN: Jake mećave i vetar u naredna 24 sata, temperatura u minusu! EVO KAD ĆEMO POČETI DA UŽIVAMO U PROLEĆU

Mali je, takođe, pozvao sve građane da očiste sneg ispred svojih zgrada i kuća.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS/Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track