VUJOVIĆ I GOVERDOVSKI: Unaprediti saradnju Beograda i Moskve
Foto: Tanjug/Rade Prelić

sastanak

VUJOVIĆ I GOVERDOVSKI: Unaprediti saradnju Beograda i Moskve

Beograd -

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović sastala se danas sa predsednikom Centralnog administrativnog distrikta Moskve Vladimirom Goverdovskim, nakon čega su dvoje sagovornika poručili da će u narednom periodu nastojati da prodube saradnju.

Vujović je podsetila da je pre nepunih godinu dana opština Savski venac potpisala sporazum o saradnji sa Centralnim administrativnim okrugom u Moskvi, kada je i organizovana izložba "U susret ruskom caru", kao i manifestacija "Bulevar šaha", po ugledu na slične manifestacije u moskovskim parkovima.

"Zahvaljujući tom sporazumu opština Savski venac i centralni distrikt u Moskvi mogu da razmenjuju iskustva iz oblasti koje saradnja predviđa - kao što su kultura, turizam, i sve ono što na čemu obe strane rade kako bi građani imali što bolju uslugu", poručila je Vujović i zahvalila moskovskoj delegaciji na poseti Beogradu.

Posebno je važno, kaže ona, što je delegacija danas obišla Kuću kralja Petra, gde su održani "Dani ruske kulture", a čime se ruska kultura približava građanima Savskog venca i celog Beograda.

Kako je dodala, sa predsednikom Goverdovskim razgovarala je o daljoj saradnji i u drugim značajnim oblastima, kao što je zdravstvo.

Predsednik Centralnog distrikta u Moskvi Vladimir Goverdovski istakao je da dve zemlje imaju tradicionalno bratske odnose, te izrazio nadu da će tako i ostati.

"Naše dve opštine imaju mnogo toga zajedničkog, pre svega to što smo centralne opštine Moskve i Beograda. Na današnjem sastanku dogovorili smo se o nastavku saradnje i precizirali smo oblasti delovanja, a to su kultura, sport i zdravstvo", kazao je Goverdovski.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) Evo šta Marko Đurić kaže o kosovskoj policiji dan posle hapšenja i maltretiranja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track