BEOGRAD DOBIJA 250 NOVIH PARKING MESTA ZA BICIKLISTE: Vozačima koji parkiraju i bicikliraju, na raspolaganju je 450 bicikala
Foto: Beoinfo

Obnovljena akcija Parkiraj i bicikliraj

BEOGRAD DOBIJA 250 NOVIH PARKING MESTA ZA BICIKLISTE: Vozačima koji parkiraju i bicikliraju, na raspolaganju je 450 bicikala

Beograd -

BEOGRAD - Tradicionalnom vožnjom oko Ade Ciganlije obnovljena je akcija "Parkiraj i bicikliraj", a u toku ove sezone korisnicima usluga parkiranja na raspolaganju će biti 450 bicikala na više lokacija.

Reč je o parkiralištima "Ada Ciganlija", "Milan Gale Muškatirovic", "Sava centar" i garaža "Obilićev venac". Oni koji parkiraju automobile u tim garažama, bicikle će moći besplatno da preuzmu na privremeno korišćenje svakog dana, u periodu od 9 do 21 čas.

Najveći broj bicikala, više od 200, biće na raspolaganju na parkiralištu "Ada Ciganlija". Kada je reč o parkinzima za bickliste najavljeno je još novih 250 mesta, s obzirom da se u skladu sa izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja, koji stupa na snagu 4. aprila ukida zaštićena zona od pet metara od pešačkog prelaza.

U prethodne četiri godine urađeno je 20 kilometara biciklističkih staza na teritoriji Beograda, a plan je da u naredne četiri ta dužina bude oko 120 kilometara, te da udeo biciklističkog saobraćaja u ukupnom bude 10 odsto.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track