MANIFESTACIJA ZA OSMAKE: Počeo sajam srednjih stručnih škola
Foto: Printscreen

četvrti po redu

MANIFESTACIJA ZA OSMAKE: Počeo sajam srednjih stručnih škola

Beograd -

BEOGRAD - Četvrti sajam srednjih stručnih i umetničkih škola, na kojem osmaci imaju priliku da se upoznaju sa 47 srednjih škola, otvoren je danas na Beogradskom sajmu.

Na sajmu profesionalne orijentacije beogradski osnovci i njihovi roditelji moći će direktno da se informišu o načinu upisa, smerovima u školama i obrazovnim profilima za koje se deca spremaju.

Na sajmu će moći da vide prezentacije škola, degustiraju kulionarske proizvode đaka i pogledaju praktičan rad frizera i kozmetičara.

Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola otvorio je gradski menadžer Goran Vesić i poručio da se takvom manifestacijom deci koja donose prvu najvažniju odluku u životu pomaže u izboru koju će školu upisati.

"Živimo uveku u kojem je znanje najvažniji resurs i za državu i pojedinca, jer ono što naučimo u školi ostaje za ceo zivot. Upravo zato je važno da pravilno odaberemo svoje zanimanje", kaže gradaski menadžer.

Zbog toga su, smatra on, ovakve manifestacije ključne. Gradski menadžer podsetio je na usvajanje zakona o dualnom obrazovanju i rekao da je cilj tog zakona da se deca školuju za zanimanja koja se traže, ali i da postoji interakcija između privrede i školstva.

"Na taj način oni koji odlaze u stručne škole dobiće praktično znanje, a znaće i kojim poslom će se baviti nakon završene škole", zaključio je Pomoćnik ministra prosvete Aleksandar Pajić nada se da će u narednim godinama još više srednjih škola na najbolji načun predstaviti na sajmu, a samim tim da će biti i više učenika.

On je zahvalio gradu na izdvajanju velikih sredstava za dobro funkcionisanje srednjeg i osnovnog obrazovanja.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track