TEŠKA NOĆ U BEOGRADU: Motociklista poginuo u Ulici ruža, dečak (10) povredio glavu u udesu u Železniku
Foto: Stefan Jokić

Hitna pomoć

TEŠKA NOĆ U BEOGRADU: Motociklista poginuo u Ulici ruža, dečak (10) povredio glavu u udesu u Železniku

Beograd -

BEOGRAD - U Beogradu su se noćas dogodila četiri saobraćajna udesa, u kojima je poginuo jedan motociklista, a dečak uzrasta oko 10 godina zadobio povrede glave, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Motociklista starosti oko 40 godina poginuo je sinoć u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 20.20 na uglu Vojvode Stepe i Ulice ruža, a kako je Macura navela, ekipa Hitne pomoći je po dolasku mogla samo da konstatuje smrt.

U udesu koji se dogodio u 19.59 u ulici Milorada Ćirića u Železniku, povređen je dečak uzrasta oko 10 godina i prevezen je u Urgentni centar sa povredom glave.

Kako je Macura istakla, Hitna pomoć je u 20.05 dobila prijavu da se dogodila saobraćajna nezgoda na autoputu ka Šidu kod pumpe Zmaj 1, na parkingu. Devojka starosti oko 22 godine udarila je vozilom u zid obližnjeg supermarketa.

Macura je navela da kod devojke nisu registrovane povrede, ali da je zbog prirode nezgode ona ipak prevezena na Vojnomedicinsku akademiju, koja je bila dežurna.

Na uglu Ustaničke i Bulevara kralja Aleksandra u 23.00 došlo je do udesa u kojem je povređen 52 godišnji muškarac koji je zadobio istegnuće vrata, a pomoć mu je ukazana na licu mesta.

Od hroničnih bolesnika za pomoć su se noćas najviše javljali psihijatrijski slučajevi i astmatičari kao i osobe sa malignitetima.

Hitna pomoć je noćas imala 99 intervencija od kojih 15 na javnom mestu, a juče u toku dana registrovano je 164 intervencije od kojih 78 na javnom mestu i 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je 15 osoba povređeno, istakla je Macura.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Stefan Jokić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track