BEZ UPUTA I ČEKANJA KOD PSIHOTERAPEUTA: Centar za mentalno zdravlje u Beograđanki prošlog meseca posetilo više od 500 građana, najviše roditelja narkomana
Foto: Shutterstock

mislite o svom zdravlju

BEZ UPUTA I ČEKANJA KOD PSIHOTERAPEUTA: Centar za mentalno zdravlje u Beograđanki prošlog meseca posetilo više od 500 građana, najviše roditelja narkomana

Beograd -

BEOGRAD - Beograđani su se u novoosnovanom Centru za mentalno zdravlje u proteklih mesec dana najviše žalili na nesanicu i poremećaje raspoloženja, stariji sugrađani na probleme s pamćenjem, mnogi roditelja su tražili pomoć za probleme dece koja koja koriste drogu.

Grad Beograd, Ministarstvo zdravlja i Klinika za psihijatrijske bolesti „Laza Lazarević” zajedničkim angažmanom nedavno su otvorili Centar za mentalno zdravlje u „Beograđanki”, saopštio je Beoinfo.

foto: Shutterstock

Novoosnovani centar obišli su danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, a u važnost ovakve ustanove uverile su se i direktorka klinike „Laza Lazarević” Ivana Stašević Karličić i psiholog Gradske uprave Aleksandra Vlajić.

Kako je za Beoinfo istakla Sandra Pantelić, ovo je prvi centar u Beogradu, a četvrti u Srbiji.

"Grad Beograd je za centar obezbedio prostor na 20. spratu Palate „Beograd”, a građanima je omogućeno da na ovom mestu potraže pomoć psihoteraperuta i što je najvažnije bez uputa, bez zakazivanja i besplatno. U proteklih mesec dana pomoć je zatražilo više od petsto ljudi, od čega ih se 108 prvi put obratilo lekarima iz ove zdravstvene oblasti, istakla je Sandra Pantelić.

foto: Shutterstock

Ona je precizirala da je centar za sve građane otvoren radnim danima od 9 do 18 časova, te da je u planu da ih bude još na teritoriji Beograda.

Ministar Lončar je precizirao da su ovakva savetovališta već otvorena u Nišu, Vršcu i Kikindi, te da pomoć građanima pruža tim stručnjaka sastavljen od psihijatara, psihologa i terapeuta.

"Najveći deo problema se rešava ovde, a ako se proceni da je potrebno bolničko lečenje, pacijent će biti upućen u adekvatnu zdravstvenu ustanovu gde će odmah biti pregledan i vrlo brzo će mu biti određena terapija" – naveo je Lončar.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track