PROLEĆNA AKCIJA UREĐENJA BEOGRADA: Počelo čišćenje divlje deponije u Zemunu
Foto: Beoinfo/Ilustracija

do sada očišćeno oko 2.000 lokacija

PROLEĆNA AKCIJA UREĐENJA BEOGRADA: Počelo čišćenje divlje deponije u Zemunu

Beograd -

BEOGRAD - U okviru akcije prolećnog uređenja Beograda danas je počelo čišćenje divlje deponije na Širokom putu u Zemunu.

Gradski sekretar za vanredne situacije Darko Glavaš kaže da je deponija na Širokom putu jedna od najvećih na teritoriji grada, na kojoj se trenutno nalazi oko 6.000 kubika šuta.

"I to je ružna slika koju želimo da promenimo", kaže Glavaš.

On ističe i da je prolećna akcija uređenja Beograda pokrenuta pre četiri godine i da je do sada očišćeno oko 2.000 lokacija.

"Do sada nam je prijavljeno oko 360 lokacija i pozivam sugrađane da prijave divlje deponije kako bismo, prema našem planu, očistili oko 500 lokacija", kazao je Glavaš i zahvalio opštini Zemun i građanima što su ukazali na deponiju na Širokom putu.

Akciju, dodao je, kreiraju građani tako što prijavljuju mesta sa deponijama putem Beokom servisa ili aplikacije Grada Beograda.

Zamenik predsednika opštine Zemun Damir Kovačević istakao je dugogodišnju saradnju sa Gradom Beogradom u sinhronizovanoj akciji čišćenja divljih deponija na području te opštine.

On navodi da veliki broj građana učestvuje u akcijama uređenja grada, ali i da ima nesavesnih građana koji, kaže, istovaraju šut na lokacijama poput Širokog puta.

"Građani treba da razmisle kako bi se osećali da u njihovoj ulici ili ispred njihove kuće baca šut ili smeće. Opština Zemun u saradnji sa Gradom sanira deponije, ali se nakon nekoliko meseci ponovi isto zbog čega podržavamo uvođenje kaznenih mera", naznačio je Kovačević.

Direktor JKP "Gradska čistoća" Miroslav Bogdanović rekao je da je deponija na Kružnom putu 26 lokacija koja je očišćena u akciji koja je počela pre devet dana i tokom koje je odneto više od 1.000 kubika otpada.

"Na nama je da nađemo način da sprečimo nesavesne pojedince da to rade i da ne ugrožavaju prirodu i poljoprivredno zmljište kao što je slučaj sa Kružnim putem", kaže Bogdanović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track