GRAD BEOGRAD: Za istovar otpada izvan Vinče kazna oduzimanje kamiona!
Foto: Filip Plavčić

za čistiji GRAD

GRAD BEOGRAD: Za istovar otpada izvan Vinče kazna oduzimanje kamiona!

Beograd -

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će autoprevoznici koji istovare građevinski otpad izvan Vinče, gde je to inače predviđeno, biti kažnjeni oduzimanjem kamiona.

On je rekao da Grad već traži mogućnost da se zakonom predvidi kažnjavanje autoprevoznika koji zloupotrebljavaju to što su plaćeni da građevinski otpad odnose u Vinču, ali ga umesto toga istovaraju "negde usput".

Vesić je novinarima rekao da će ti autoprevoznici biti kažnjeni oduzimanjem kamiona, te objasnio da je to jedini način da Grad izađe na kraj s tim ljudima.

"Oni dobiju novac od investitora da otpad odvezu u Vinču, a istovare ga na prvoj krivini gde im je zgodno", primetio je gradski menadžer.

Naveo je i da je za poslednje tri i po godine u Beogradu očišćeno skoro 2.000 deponija, uz opasku da je to i mnogo i malo.

"Mnogo je s obzirom da pre toga nije rađeno ništa, a malo s obzirom koliko ima deponija. Vreme je da počnemo da živimo normalno i da vodimo računa o životnoj sredini", zaključio je gradski menadžer, uz napomenu da je najvažnija edukacija građana, jer "oni moraju da razumeju da je bacanje smeća veliki problem i leglo zaraze".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Filip Plavčić, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track