MANIFESTACIJA U BEOGRADU: Antić i Nikodijević prošetali Adom Ciganlijom i čestitali građanima 1. maj
Foto: Beoinfo

BEOGRAD PRESTONICA TURIZMA JUGOISTOČNE EVROPE

MANIFESTACIJA U BEOGRADU: Antić i Nikodijević prošetali Adom Ciganlijom i čestitali građanima 1. maj

Beograd -

BEOGRAD - Manifestacija "Praznik rADA", koja se po prvi put za prvomajske praznike održava na piknik prostoru Ade Ciganlije, očekuje se da će danas privući više od 10.000 građana, a da će ovo "beogradsko more" tokom dana posetiti oko 100.000 sugrađana, ali i domaćih i stranih turista.

Okupljenim građanima na Adinom piknik prostoru pridružili su se i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević koji su istakli da je Beograd svojim manifestacijama dobio epitet "prestonice turizma Jugoistočne Evrope".

Antić je, tim povodom, svim građanima čestitao praznik rada i poželeo da se Srbija razvija i napreduje, kao i da duboko veruje da se pravo na rad i visok stepen radničkih prava ostvaruje kada je ekonomija zemlje jaka.

foto: Beoinfo

"Podaci da je stopa nezaposlenosti prepolovljena sa 26 na ispod 13 odsto, činjenica da u prvom kvartalu imamo rast BDP od 4,5 odsto i suficit u budžetu, govore da je Srbija na dobrom putu, a to su neophodni preduslovi za poboljšavanje kvaliteta života i radničkih prava u Srbiji", ukazao je Antić.

On je čestitao gradskoj vlasti, direktoru JP "Ada Ciganlija" i zaposlenima tog preduzeća na još jednoj izvanrednoj manifestaciji čiji broj posetilaca dokazuje da je događaj uspeo.

Nikodijević je istakao da je Beograd u prvom kvartalu 2018. posetilo 19 odsto više turista nego, kako kaže, rekordne 2017. kada je prestonicu posetilo dva miliona turista i ostvareno milion noćenja.

"Veliki broj hotela se otvara, fale nam kapaciteti, samo u ovoj nedelji dobili smo zahtev za kategorizaciju 56 privatnih smeštaja, što nam govori da je turizam najbrže rastuća privredna grana u Beogradu", kaže Nikodijević.

Beograd će biti domaćin, najavljuje on, i "Fajnal for Evrolige" gde se očekuje više od 10.000 turista.

foto: Beoinfo

"Nismo očekivali kada smo ušli u projekat da od Beograda pravimo turistički centar da ćemo ovom brzinom imati rast gostiju. Trudićemo se da obezbedimo što bolji smeštaj, provod i ponosni smo što smo postali turistička prestonica Jugoistočne Evrope", naveo je Nikodijević.

Direktor JP "Ade", Robert Djukić, rekao je da su kapaciteti Ade popunjeni još tokom noći i da je zauzeto oko 1.000 mesta, a očekivanja su, kaže on, da će manifestaciju "Praznik rADA" posetiti 10.000 ljudi, dok će tokom dana "beogradska oaza" biti domaćin za oko 100.000 sugrađana i turista.

Posetioci Ade moći će danas da uživaju u muzičkom programu koji će trajati od 10 do 19 časova, kao i u drugim besplatnim sadržajima za sve generacije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track