(FOTO) NIKAD VIĐENO! OVAKO DRIBLA MALI I KAŽE: Teže je driblati u politici, nego u sportu! Pogledajte Andriju u akciji i Nikolu na golu!
Foto: Beoinfo

novi tereni za mali fudbal u parku Ušće

(FOTO) NIKAD VIĐENO! OVAKO DRIBLA MALI I KAŽE: Teže je driblati u politici, nego u sportu! Pogledajte Andriju u akciji i Nikolu na golu!

Beograd -
1 / 5 Foto: Beoinfo

BEOGRAD - Na novim terenima za mali fudbal u parku Ušće, članovi Gradske uprave Beograda odigrali su danas fudbalski meč sa Srpskom umetničkom fudbalskom reprezentacijom "Art fudbal Srbija", a gradonačelnik Siniša Mali poručio je da je teže "driblati" u politici nego u sportu.

Mali je istakao da su dva nova terena za mali fudbal u parku Ušće prvi tereni za mali fudbal sa travom u Beogradu koji su namenjeni građanima i potpuno su besplatni.

foto: Beoinfo

"Teren na kome igramo je jedan od devet terena koje smo uradili za godinu dana u ovom parku, plus dve teretane na otvorenom. Ovde je pre bila zelena površina koju građani nisu koristili, a danas su tu nove staze, tereni i sadržaji za decu", rekao je Mali.

On je naveo da je pri kraju atletska staza duga tri kilometara koja se prostire celom dužinom parka, kao i nova biciklistička staza duga dva kilometra.

foto: Beoinfo

Članovi Gradske uprave zasadili su i dva nova stabla, a Mali je naveo da je to još jedan način da se promoviše zdrav način življenja i da je prošle godine posađeno 5.000 stabala u Beogradu, što je plan i za ovu godinu.

"Ove godine pokrećemo i projekat izgradnje gondole koja će povezivati park Ušće i Kalemegdan, panoramski točak krećemo da postavljamo ovde godine i jarbol od 120 metara gde će se vijoriti velika srpska zastava. Ovo će biti najlepši park u ovom delu Evrope", rekao je gradonačelnik.

foto: Beoinfo

Dodaje da je za četiri godine gradska vlast izgradila i uredila više od 200 zelenih površina, dečijih igrališta, teretana na otvorenom koji su uređeni po najvišim standardima kvalitetima i bezbednosti.

Prema njegovim rečima, postoji opasnost od vandalizma, pa su novi tereni pokriveni kamerama, a komunalna policija ima nalog da češće obilazi park Ušće. "Vandalizam je veliki problem, moramo da radimo na svesti da ono što radimo u Beogradu ostavljamo za buduće generacije i bilo bi besmisleno da neko uništi ono što radimo", rekao je Mali.

foto: Beoinfo

U utakmici na novom terenu za mali fudbal, na kojoj je dominiralo fer nadmetanje i rezultat nije bio važan, prvi gol postigao je baš gradonačelnik.

Ističe da mu je namera bila da igra i u napadu i u odbranu "dok izdrži", te uz osmeh dodaje da je teže "driblati" u politici, nego u sportu.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, koji je branio za tim Gradske uprave, rekao je da se u politici daju golovi, na šta mu je Mali uzvratio da se moraju davati i u fudbalu i u šali dodao: "On je golman, uvek je SPS bio pasivniji, a mi moramo da napadamo i dajemo golove".

foto: Beoinfo

Članovi Srpske umetničke fudbalske reprezentacije voditelj Milan Kalinić i pevać Bane Lalić poručili su u šali da se utakmica igra dok se ne sruši gradska vlast, kao i da je "dogovor" da pobednik preuzme vlast u Beogradu.

"Rezultat je nebitan, bitna je smena vlasti. Biće izostanak fer pleja, samo oštro i u meso", našalio se Kalinić.

Bane Lalić je naveo da je najbitnije da se propagira kultura i sport, kao i da se utiče na nove naraštaje u pravom smeru. Oni su pozvali sve građane da 20. maja na stadionu Voždovac u 17 sati dođu na humanitarnu utakmicu koju će članovi "Art fudbal Srbija" odigrati sa bivšim fudbalskim zvezdama kao što su Ivica Kralj, Dejan Stanković, Nenad Milijaš...

Utakmica se igra u okviru humanitarne akcije "Igraj za život".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track