ODBORNIK SNS O INCIDENTU U SKUPŠTINI BEOGRADA:  Đilas me je gurnuo za govornicom, šokiran sam! (KURIR TV)
Foto: Printscreen Kurir TV

burna sednica

ODBORNIK SNS O INCIDENTU U SKUPŠTINI BEOGRADA: Đilas me je gurnuo za govornicom, šokiran sam! (KURIR TV)

Beograd -

Odbornik Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković izjavio je danas da je "šokiran i duboko iznenađen" time što ga je, kako je rekao, šef opozicone odobrničke grupe Savez za Srbiju Dragan Đilas gurnuo dok je stojao za govornicom u Skupštini Grada Beograda.

"Bili ste u prilici da vidite kako neko kome ne odgovara Poslovnik po kojem se radi, želi na nasilan način da dođe do reči. I dalje sam uzbuđen i šokiran, jer ovo se nikada nije desilo", kazao je Mirković novinarima u Skupštini grada.

Đilas je na sednici tražio repliku, a predsedavajući je reč dao Mirkoviću, zbog čega se Đilas bunio, a potom prišao govornici i Mirkoviću, želeći da iznese svoju repliku.

Mirković je kazao da "Đilas nasiljem hoće da zastraši sve koji ne misle isto kao i on".

"To je pokazatelj njegove bahatosti i osionosti i toga da ne može da se nosi sa istinom - da je upropastio ovaj grad", ocenio je Mirković.

Sednica gradskog parlamenta je bila burn kada su odbornici vlasti i opozicije razmenjivali optužbe o nenamenskom trošenju gradskog budžeta.

Odbornici Saveza za Srbiju su nakon burne polemike napustili sednicu jer, kako su istakli, ne žele da slušaju uvrede. U sali su međutim ostali predstavnici odborničke grupe Pokreta slobodnih građana.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Kurir TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track