RADOJIČIĆ SPREMAN ZA POSAO GRADONAČELNIKA BEOGRADA: Čast mi je što ćemo početi gradnju metroa
Foto: Dragana Udovičić

Prvi čovek prestonice u susret izazovima

RADOJIČIĆ SPREMAN ZA POSAO GRADONAČELNIKA BEOGRADA: Čast mi je što ćemo početi gradnju metroa

Beograd -

Novi gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da je svestan velike odgovornosti koju taj posao nosi i da je na to spreman, ističući da u svom timu ima prekaljene političke borce sa kojima će, uveren je, činiti sjajan tim za Beograd.

foto: Dragana Udovičić

"Kad sam prvi put razgovarao sa predsednikom Vučićem, odmah mi je rekao da me vidi na ovom mestu i da veruje da mogu da odgovorim izazovima posla. Imali smo listu na kojoj je bilo nekoliko ljudi koji bi mogli sjajno da obavljaju ovaj posao. Kockice su se složile, a ja sam dobio šansu. Verujem da je predsednik sa svojim bogatim političkim iskustvom dobro prepoznao da ja to mogu", rekao je Radojičić.

BRANKO KOCKICA JEDVA PREŽIVEO IZBOR ZA GRADONAČELNIKA: Pogledajte urnebesne poruke sa ženom! ČITAJTE U KURIRU!

Na konstataciju lista da se spekuliše da će najvažnije odluke iz senke vući Goran Vesić, Radojičić kaže da "Vesić neće biti u senci".

foto: Dragana Udovičić

"Naprotiv, on je 'ključni igrač' našeg tima i njegovo političko iskustvo i poznavanje gradske uprave mogu biti tas koji će opredeliti da li ćemo biti uspešni. Moja procena je da smo obojica timski igrači i već imamo otvoren i direktan odnos", naglašava on. Ističe da će zahvaljujući predanom radu uprave koju nasleđuje, imati tu čast da započnu izgradnju beogradskog metroa.

KURIR NA LICU MESTA: Dr Zoran Radojičić novi gradonačelnik Beograda! (KURIR TV)

"Moramo doneti dobre odluke i upoznati javnost sa detaljima ovog projekta. Neophodno je da se umreži čitav javni prevoz kako bismo imali manje putničkih vozila i rasteretili grad. Metro će našu prestonicu staviti na mapu velikih svetskih metropola, a Beograđani će brže stizati kući s posla", rekao je on.

Govoreći o opoziciji u gradskoj skupštini, Radojičić kaže da je spreman da čuje konstruktivne kritike, ali i da ne dozvoli da ga pokoleba "nedobronamerna buka".

GRAĐANI TRAŽE DA SE NEKE STVARI UNAPREDE! Evo šta će biti prvi potez novog gradonačelnika Beograda, a šta je poručio svojim pacijentima (KURIR TV)

"Tu sam da uradim dobre stvari za Beograd. Ovo je demokratsko društvo, posao opozizije je da nas kritikuje i nadgleda, i nadam se da će to raditi fer i u skladu sa demokratskim principima kojima svi težimo", zaključio je novi gradonačelnik.

(Kurir.rs/Tanjug/Večernje novosti/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track