Besplatan bežični internet u gradskom prevozu
Foto: Beta

Besplatan bežični internet u gradskom prevozu

Beograd -
U autobusima Saobraćajnog preduzeća Lasta, kao i kod drugih prevoznika, putnici već mogu videti plakate na kojima je objašnjeno kako se pristupa bežičnom internetu, koji omogućavaju kompanije koje zakupljuju reklamni prostor

BEOGRAD - Beograd i drugi gradovi u Srbiji od nedavno su na spisku sve većeg broja gradova širom sveta u čija je vozila javnog saobraćaja počela ugradnja 3G rutera, koji omogućavaju besplatan bežični pristup internetu, saopštila je danas beogradska kompanija Masel Group.

U autobusima Saobraćajnog preduzeća Lasta, kao i kod drugih prevoznika, putnici već mogu videti plakate na kojima je objašnjeno kako se pristupa bežičnom internetu, koji omogućavaju kompanije koje zakupljuju reklamni prostor.

Ideja, za čiju je realizaciju zaslužna Masel Group, podrazumeva da se oglašivači u javnom prevozu, pored uobičajene komunikacije sa publikom, putnicima u autobusima obrate i kroz interaktivnu formu, a jedna od prvih kompanija koja je ovu mogućnost iskoristila je Nokia.

Pošto korisnici preko telefona, tableta ili laptopa otvore stranicu navedenu na plakatu, na ekranima njihovih uređaja pojaviće se posebno kreirana, interaktivna internet reklama.

Posle toga, slobodno mogu surfovati internetom, proveriti elektronsku poštu, ulogovati se na Fejsbuk ili čitati vesti, "razmišljanja o visini svog računa za mobilni telefon", stoji u saopštenju Masel Group.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track