Najnovije vesti

EVO KAKO JE IZGLEDAO PRVI RADNI DAN NOVOG GRADONAČELNIKA BEOGRADA: Radojičić se upoznao sa zaposlenima, od ponedeljka kreće punom parom
Foto: Dragana Udovičić

Održao konsultacije sa najbližim saradnicima

EVO KAKO JE IZGLEDAO PRVI RADNI DAN NOVOG GRADONAČELNIKA BEOGRADA: Radojičić se upoznao sa zaposlenima, od ponedeljka kreće punom parom

Beograd

Novi čelnik prestonice svoje gradonačelnikovanje proveo je tako što se upoznao sa zaposlenima u Skupštini grada i održao konsultacije s najbližim saradnicima

Doktor Zoran Radojičić, koji je u četvrtak posle podne izabran za gradonačelnika Beograda, već juče ujutru bio je na svom novom radnom mestu u Starom dvoru.
- Gradonačelnik Radojičić upoznao se sa zaposlenima u Skupštini grada i održao konsultacije sa najbližim saradnicima. Od ponedeljka kreće punom parom, kada će održati i kolegijume sa članovima Gradskog veća, posle i sa gradskim sekretarima. Pun je energije i entuzijazma. On je već umnogome upoznat sa projektima u Beogradu, a kako je i sam rekao, brzo uči, posvećen je i samo nastavlja politiku kakva je vođena u prethodne četiri godine - navodi izvor Kurira iz gradske vlasti.

 

Profesor Fakulteta političkih nauka Slaviša Orlović ocenio je da je najvažnije što je SNS održao reč datu biračima i za gradonačelnika predložio prvog na listi s kojom je išao na izbore - doktora Radojičića, dosadašnjeg direktora Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.
- Samom Radojičiću nema se šta zameriti, njegova biografija je potpuno čista, a on kao ličnost se ne dovodi u pitanje. Ako imamo poverenja da takvim ljudima dajemo da leče našu decu, onda mu se može poveriti i da vodi grad - rekao je Orlović i dodao da je najvažnije to što je izbor korespondirao sa izbornom voljom birača i sa onim kako se pred birače izašlo.

 

- Radojičić je bio viđen za gradonačelnika, odnosno bio je prvi na listi i biračima je predstavljen kao prvi kandidat za gradonačelnika. On je izabran i to je najvažnije, da se drži data reč biračima. Pretpostavljam da će Radojičić, kao gradonačelnik, biti ličnost sa autoritetom i legitimitetom, a da će zamenik gradonačelnika Goran Vesić operativno voditi poslove koje je vodio i do sada - zaključio je Orlović.

 

Radojičić je, podsetimo, predstavljajući svoj program, priznao da od svog tima očekuje predanost radu.
- Od svog tima očekujem da mnogo rade, svakodnevno ulažu trud i napor i da imamo rezultate. Uložićemo mnogo truda kako bismo ostvarili naše ciljeve, a građane ćemo redovno obaveštavati o našim planovima i ciljevima. Radiću sa mnogo posvećenosti. Obećavam da ću sve znanje i veštine uložiti u razvoj Beograda.

 

Kurir.rs/B. B./Foto: Dragana Udovičić

 


Sa Andrićevog venca
Čestitke u zoru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da nije gledao televizijski prenos sednice Skupštine grada Beograda na kojoj je izabran novi gradonačelnik Zoran Radojičić, ali da mu je čestitao juče ujutru u 7.05, kada ga je video kako ide na posao, pošto je zgrada Predsedništva u neposrednoj blizini Starog dvora, u kojoj radi prvi čovek prestonice.
- Nisam gledao prenos. Ali sam saglasan da Radojičić treba da se još snažnije bori protiv korupcije. Problem je samo onda kada oni koji su najkorumpiraniji govore o borbi protiv korupcije - prokomentarisao je Vučić optužbe opozicije na račun gradskih vlasti.

 

 

Brojke
67 od ukupno 110 odbornika glasalo za Zorana Radojičića
67. gradonačelnik Beograda po redu Radojičić
55 godina ima prvi čovek prestonice

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

EVO ŠTA JE VESIĆ POKLONIO NOVOM GRADONAČELNIKU (KURIR TV)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...