U NEDELJU SABRANJE NA ADI CIGANLIJI: Duhovno, kulturno i sportsko okupljanje dece (FOTO, VIDEO)
Foto: Sveta Srbija

POČINJE TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

U NEDELJU SABRANJE NA ADI CIGANLIJI: Duhovno, kulturno i sportsko okupljanje dece (FOTO, VIDEO)

Beograd -

U susret proslavi 800 godina samostalnosti srpske države i Crkve tema kulturnog dela programa biće “Sveti Sava i Nemanjići”. Peto okupljanje biće između ostalog posvećeno rukometu, a glavnu reč će voditi naše reprezentativke

Peto po redu Sportsko sabranje Svete Srbije održaće se u nedelju, 10. juna na Adi Ciganliji.

Sabranje, kao svaki put do sada, počinje svetom liturgijom na otvorenom prostoru u 9.00 sati.

Ova sada već tradicionalna manifestacija od posebnog značaja za Grad Beograd - uz promovisanje važnosti očuvanja duhovnog i telesnog zdravlja naših najmlađih - do sada je ukupno zainteresovala i na jednom mestu okupila više od 100.000 posetilaca.

foto: Sveta Srbija

Prve godine sportska tema je bio fudbal, druge košarka, treće tenis, a četvrte atletika.

Pored već omiljenih sportskih stanica - gimnastike, penjanja na veštačku stenu, streličarstva, jahanja ponija, učenja sviborskih čobanskih veština, učenja viteških disciplina i načina života u šatoru i na desetine drugih, po prvi put biće i sportska stanica avio modelarstva, a za najmlađe će biti i iznenađenje - ogromne igraonice dvoraca i penjalica na naduvavanje.

foto: Sveta Srbija

Peto jubilarno okupljanje biće između ostalog posvećeno rukometu, a glavnu reč će voditi naše reprezentativke, kao promoteri ovog ekipnog sporta koje nam stižu sa upravo uspešno završenih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

foto: Sveta Srbija

Sportski program čine i turniri u košarci, fudbalu, rukometu i stonom tenisu.

Ono što će takođe biti iznenađenje jeste i učešće ženskog fudbalskog kluba “Crvena zvezda” u mešovitom takmičenju Kupa Svete Srbije.

U susret proslavi 800 godina samostalnosti srpske države i Crkve tema kulturnog dela programa biće “Sveti Sava i Nemanjići”.

foto: Sveta Srbija

Program će svojim nastupima obogatiti muzički umetnici: Lena Kovačević, Mari Mari, Ivana Jordan, Bojan Marović, Boris Režak, kao i pevačke i igračke grupe: Srpski pravoslavni pojci, dečji crkveni hor ”Hadži Ruvim”, grupa “Prelo”, AKUD “Lola”, KUD “PKB”, pevačke grupe KUD-a ”Đoka Pavlović”, i mnogi drugi.

(VIDEO, FOTO) SPEKTAKL ZA DECU NA ADI CIGANLIJI: Četvrto Sportsko sabranje Svete Srbije

foto: Sveta Srbija

Program Sabranja će biti otvoren velikim kolom koje će posle svete lirurgije odigrati preko 200 mladih folkloraša.

EVO KAKO SU IZGLEDALA PRVA ČETIRI SOBRANJA:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track