KIŠA NAPRAVILA JEZERA PO ULICAMA U CENTRU BEOGRADA: Kola se jedva probijala, voda do pola vrata! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printskrin

nevreme

KIŠA NAPRAVILA JEZERA PO ULICAMA U CENTRU BEOGRADA: Kola se jedva probijala, voda do pola vrata! (FOTO, VIDEO)

Beograd -

Jaka kiša i nevreme koji su pogodili Beograd u prepodnevnim satima uzrokovali su teškoće u saobraćaju i probleme sa funkcionisanjem većeg broja autobuskih, tramvajskih i tolejbuskih linija Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP).

Međutim, ogromna količina vode izazvala je probleme i vozačima automobila pa su tako neke ulice u centru grada bukvalno bile potopljene. Tako su se pojavile fotografije iz Dunavske ulice na kojima se vidi da je voda maltene do polovine vrata a kola su se jako teško probijala kroz "jezero" koje se stvorilo u ovoj ulici.

Slična situacija je bila i u Venizelosovoj ulici, kao i u blizini Zoološkog vrta. Takođe, "jezera" su se stvorila i kod Crkve Svetog Marka, kao i delovima Vračara.

U dispečarskoj službi GSP kažu da po pitanju tramvaja "stoji ceo grad".

"Stoje Autokomanda, Slavija, Vukov spomenik... Malopre je uključena struja i očišćene su šine kod Železničke stanice i na Novom Beogradu ali šta vredi kada vozila ne mogu da prodju dalje", rečeno je u toj službi.

Problemi sa trolejbuskim saobraćajem zabeleženi su u Vojislava Ilića, a velika količina vode u Višnjičkoj ulici i u Venizelosovoj uticale su na otežano odvijanje saobraćaja.

"Autobusi 32, 25 i 74 su preusmerni preko Karaburme, dok se linije 37 i 48 okreću kod Pančevačkog mosta. Linija 18 skraćena je zbog veliki količine vode na kolovozu do voždovačkog kružnog puta", rečeno je Beti.

(Kurir.rs/R.Ž.M./Beta/Foto: Printscreen Twitter)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track