UŠLI SMO U NARODNI MUZEJ KOJI SE OTVARA POSLE 15 GODINA: Evo kako izgleda! Prve fotografije iznutra (FOTO)
Foto: Dragana Udovičić

pred publikom oko 4. 000 eksponata

UŠLI SMO U NARODNI MUZEJ KOJI SE OTVARA POSLE 15 GODINA: Evo kako izgleda! Prve fotografije iznutra (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Rekonstruisani Narodni muzej u Beogradu biće svečano otvoren sutra, a publika će imati priliku da vidi između tri i četiri hiljade eksponata od 400.000 artefakata koje poseduje ova institucija,a pripadaju periodu između 7. veka pre nove ere i 20. veka.

1 / 8 Foto: Dragana Udovičić

Za otvaranje 28. juna uveče se priprema multimedijalni spektakl na Trgu Republike. Muzej će biti otvoren cele noći, sve do 22 časa 29. juna. Naredna dva dana, 30. juna i 1. jula, ulaz će biti besplatan, a muzej će raditi od 10 do 22 sata, dok 3. jula počinje uobičajeno radno vreme.

U muzej će se, kako je još ranije najavljivano, ulaziti iz Vasine ulice gde će posetioci prvo ugledati karijatide Ivana Meštrovića, a izlaziće se na Trg Republike.

1 / 9 Foto: Dragana Udovičić

Eksponati će biti izloženi na tri nivoa , a prizemlje, atrijum sa bočnim prostorijama, rezervisan je za arheološku zbirku, u kojoj najstariji predmet datira od pre 400.000 godina, dok će u nekadašnjim trezorima banke biti predstavljena bogata numizmatička zbirka - od prvog kovanog novca na ovom tlu s kraja 6. veka pre nove ere, do danas.

(Kurir.rs/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track