Najnovije vesti

PRIČAJ SA GRADONAČELNIKOM ILI MU POŠALJI PORUKU: Radojičić osmislio kako da razgovara sa građanima, najavio olakšice firmama s nazivom na ćirilici, ali i 30.000 pomoći majkama za treće dete
Foto: Dragana Udovičić

insistira na direktnom kontaktu sa Beograđanima

PRIČAJ SA GRADONAČELNIKOM ILI MU POŠALJI PORUKU: Radojičić osmislio kako da razgovara sa građanima, najavio olakšice firmama s nazivom na ćirilici, ali i 30.000 pomoći majkama za treće dete

Beograd

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da će insistirati na direktnom kontaktu sa Beograđanima ili kroz razgovor sa njima određenim danima ili preko elektronskih medija, kako bi se upoznao sa njihovim problemima i pokušao da ih što pre reši.

Radojičić je kazao da će građani svakog momenta moći da šalju poruke i pitanja, koje će on direktno moći da vidi.

foto: Shutterstock

"Razmišljao sam o tome kako da uspostavimo najdirektniju komunikaciju, jedan vid je razgovor sa građanima određenim danima, a drugi vid komunikacije je preko elektronskih medija. Građani će svakog momenta moći da šalju poruke i pitanja koje ću ja direktno moći da vidim. Jedna od opcija je da to bude na velikom ekranu u mom kabinetu i da svakog momenta kada stigne neka poruka, ja mogu da je pročitam", rekao je Radojičić na TV Pink.

Rebalansom budžeta povećan je nivo budžetskih sredstava za 25 miliona dinara, što je postignuto zahvaljujući stabilnoj finansijskoj situaciji, pa sada sredstva mogu da se rasporede na ono što je neophodno građanima, rekao je Radojičić.

foto: Nebojša Mandić

On je rekao da će olakšice, između ostalog, imati firme koje budu svoje nazive koristile na ćirilici, porodilje će dobiti jednokratnu naknadu za treće dete, a podsticaje će imati i kompanije koje imaju investicije preko 50 miliona evra. - Olakšica za firme koje budu svoje nazive koristile na ćirilici je jedna sjajna inicijativa koja govori o tome da smo društveno odgovorni i da čuvamo svoju tradiciju, istoriju, kao i pismo. Drago mi je što smo se na sednici Skupštine grada svi složili oko toga, što znači da sve te razlike između političkih grupa mogu da se smanje - rekao je gradonačelnik. On je podsetio da to nije jedina tačka na sednici gradskog parlamenta oko koje su se svi složili, dodajući da se došlo do konsenzusa i oko naknada za porodilje, što je i bila njegova lična inicijativa.

foto: Nebojša Mandić

- To govori da razmišljamo o populacionoj politici i da moramo misliti o našoj budućnosti. Jednokratna pomoć za treće dete od 30.000 dinara, pored svih drugih olakšica koje se dobijaju od Republike, jeste velika za te porodice – istakao je Radojičić. Rebalansom budžeta omogućen je i veći podsticaj investitorima, kako je rekao, a on će formirati tim za pomoć investitorima koji će imati investiciju od preko 50 miliona evra. - Suština je da investitorima olakšamo realizaciju investicija, a biće oformljena i radna grupa koja će im, ako ima nekih problema, pomoći da ih reše. Na taj način ćemo dalje motivisati investitore da ulažu u naš grad - rekao je on, podsećajući da je prošle godine izdato građevinskih dozvola za više od milion kvadratnih metara i da očekuje da će se taj trend nastaviti.

foto: Fonet

Govoreći o velikim projektima, metrou, novom mostu, Radojičić se dotakao i projekta „Tiršova 2” i ovom prilikom istakao da se u ovom trenutku zna lokacija i da je raspisana fizibiliti studija, što znači da projekat ide u dobrom pravcu. Prema njegovim rečima, glavni koncept razvoja grada je izmeštanje industrijske zone i spuštanje grada na reke.

Govoreći o posledicama nevremena koje je krajem prošle nedelje pogodilo Beograd i okolinu, gradonačelnik je istakao da su ekipe gradskih službi odmah upućene na teren. On je istakao da je njihovo prisustvo bilo od velike pomoći stanovništvu koje je u rubnim delovima grada ozbiljno pogođeno poplavama, a to je prema poslednjim podacima oko 650 kuća i domaćinstava. 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dragana Udovičić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...