neumoljivi izvršitelji

(KURIR TV) KOLO U MILOŠA POCERCA: Članovi KUD Branko Cvetković zaigrali na sred ulice iz protesta zbog iseljenja

Beograd -

BEOGRAD - Kulturno-umetničko društvo "Branko Cvetković" organizovalo je večeras koncert pod sloganom "Igram za pravdu" ispred prostorija društva iz kojih su iseljeni nakon 73 godine.

foto: ASB

Članovi KUD-a, sadašnji i bivši i njihove kolege iz drugih amaterskih društava iz cele Srbije zaigrali su na ulici nakon što su ih iselili iz prostorija u kojima su bili od 1945. godine, zbog čega je na kratko bio blokiran saobraćaj u ulici Miloša Pocerca i Sarajevskoj.

foto: ASB

Odigrali su zajedničko kolo kako bi ukazali na višegodišnji trud i rad na očuvanju srpske tradicije ali i na "nepravilnosti koje su im nanete", navodi se u pozivu.

foto: ASB

Sudski izvršitelj Bojan Isoski blokirao je juče prostor u Beogradu koji za rad koristi KUD "Branko Cvetković" po zahtevu Saveza samostalnih sindikata Srbije sa obrazloženjem da ne plaća račune za komunalne usluge, što predstavnici tog društva negiraju.

foto: ASB
foto: ASB

Sekretar Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Zoran Mihajlović rekao je agenciji Beta da je prostor u Ulici Miloša Pocerca 10, koji koristi KUD "Branko Cvetković", u vlasništvu države koja ga je dala na korišćenje tom sindikatu.

foto: ASB

Predsednik društva "Branko Cvetković" Jovan Šijački rekao je da nije tačno da ne plaćaju račune za komunalne usluge.

foto: ASB

"Neka nam pokažu jedan račun koji nismo platili", rekao je Šijački.

On je dodao da KUD postoji više od 70 godina, a da je trenutno jedan od tri najbolja ansambla u Srbiji. Kako mediji prenose, reč je o dugu od milion dinara.

foto: ASB
foto: ASB

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

DRAMA KOD PALATE PRAVDE: Policija iseljava KUD Branko Cvetković iz zgrade u kojoj rade 75 godina (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track