NOVE IGRAČKE ZA DECU U BEOGRADSKIM VRTIĆIMA: Novi pribor i kompleti za crtanje, društvene igre, materijali za ručni rad...
Foto: AP/Ilustracija

sve Novo stiže za desetak dana

NOVE IGRAČKE ZA DECU U BEOGRADSKIM VRTIĆIMA: Novi pribor i kompleti za crtanje, društvene igre, materijali za ručni rad...

Beograd -

BEOGRAD - Svi beogradski vrtići ovog leta dobiće nove igračke i materijal za rad sa decom, a Grad Beograd je za tu namenu izdvojio 71,6 miliona dinara, izjavio je sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

"Potpisan je ugovor sa izabranim ponuđačem nakon otvorenog postupka javne nabavke i u narednih desetak dana na adrese 314 beogradskih vrtića stižu igračke i svi materijali neophodni za vaspitno-obrazovni rad sa decom", rekao je Gak.

foto: Shutterstock

On je naveo da je osim otvaranja što više novih mesta u vrtićima, važno i da uslovi za rad vaspitača i boravak dece budu dobri, da imaju nova i kvalitetna sredstva za rad koja zadovoljavaju najviše standarde.

Gak je istakao da je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu objedinjenom nabavkom za svih 17 ustanova obezbedio za decu nove pribore i komplete za crtanje, igračke, društvene igre, materijale za ručni rad i umetničko stvaranje i sve druge neophodne rekvizite.

"Vrtići će dobiti više od 300 različitih artikala koji čine didaktičku opremu za rad sa decom po najvišim standardima i u skladu sa njihovim uzrastom i potrebama", rekao je Gak, navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

On je istakao da će Grad Beograd nastaviti ulaganje u predškolsko obrazovanje i podsetio je da je u maju Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu nabavio četiri nova dostavna vozila sa rashladnim uređajima za prevoz hrane za četiri predškolske ustanove u Beogradu.

Gak je dodao da je prema trogodišnjem finansijskom planu tog sekretarijata procenjeno da će u naredne dve godine u predškolsko obrazovanje grad ulagati oko 800 miliona dinara godišnje, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track