BEOGRAĐANIN IVICA UŽASNUT POSTUPKOM NOTARA: Hteo da overi jedan dokument za nepokretnu majku, a onda su mu tražili da im PLATI I TAKSI!
Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija

UPUTIO PRITUŽBU

BEOGRAĐANIN IVICA UŽASNUT POSTUPKOM NOTARA: Hteo da overi jedan dokument za nepokretnu majku, a onda su mu tražili da im PLATI I TAKSI!

Beograd -

Novobeograđanin Ivica Ilić imao je nesvakidašnji problem kada mu je, kako tvrdi, iz javnobeležničke kancelarije traženo da službenici plati vožnju taksijem!

Sve je počelo u novembru 2017. godine kada je njegovoj majci stigao prvi deo penzije koji je Ivica trebalo da podigne kako bi joj kupio neophodne lekove, ali ni sanjao nije da će se situacija toliko iskomplikovati.

"U banci nisu hteli da mi daju ni karticu, ni ček bez ovlašćenja moje majke ili njenog prisustva. S obzirom na to da je ona nepokretna, otišao sam kod notara da overe ovlašćenje na osnovu kojeg bih i ubuduće mogao da podižem penziju, što košta od 300 do 500 dinara. Međutim, sve se zakomplikovalo. Najpre su mi rekli da su izgubili dokumenta, zavlačili su me četiri nedelje, da bi me nakon toga pozvali i rekli mi da će doći sledećeg dana", počinje priču Ivica Ilić.

Ali ni tu nije bio kraj njegovim mukama. Taman kada se ponadao da će službenica konačno doći do njegove majke kako bi mu potpisala ovlašćenje, nastao je još veći problem, a vremena za kupovinu lekova je bilo sve manje.

"Javili su mi da će izaći na teren, da to košta 2.700 dinara, ali uz to su mi tražili da platim vožnju taksijem službenici koja bi došla, jer dolazi po isteku radnog vremena. Nisam želeo da platim vožnju za službenicu, već sam platio transport od 50 evra kako bi majku odvezli od Petlovog brda do Novog Beograda i natrag, samo da potpiše ovlašćenje", objašnjava on.

Onda su usledili pozivi, nekoliko puta je čak odlazio u kancelariju javnog beležnika da se žali, ali je ona, kako kaže, odbijala da porazgovara. Zato je bio prinuđen da se požali na rad notarke Javnobeležničkoj komori Srbije.

"Podneo sam pritužbu 14. decembra 2017. godine, da bi mi odgovor stigao 13. aprila 2018. Posle pet meseci čekanja dobio sam nerazumljivo objašnjenje i odlučio da kontaktiram pravnika, ali na tome je ostalo. Čini se da svako svakoga štiti i da nema pravde... Izgleda je njihovo radno vreme samo do 16 sati, a posle toga odlaze kod ležećih pacijenta očekujući da im neko plati vožnju taksijem do kuće", zaključuje Ilić.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Dragana Udovičić, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja