BEOGRAD DAJE 30.000 ZA TREĆE DETE: Pravo imaju mame čije su bebe rođene posle 10. jula ove godine
Foto: Shutterstock

novčana pomoć grada

BEOGRAD DAJE 30.000 ZA TREĆE DETE: Pravo imaju mame čije su bebe rođene posle 10. jula ove godine

Beograd -

Sve porodilje kojima je to treće dete, pored 10.000 dinara koje dobijaju od Grada Beograda ostvariće i dodatnih 30.000 dinara, što ukupno iznosi 40.000 dinara

BEOGRAD - Odluka Skupštine grada, kojom je propisano da porodilje mogu da ostvare pravo na novčano davanje za trećerođeno dete u iznosu od 30.000 dinara, stupila je 10. jula na snagu, izajavila je gradska sekretaraka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je precizirala da je na sednici Skupštine grada usvojena Odluka o izmenama i dopunama Odluke o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teriotiji grada Beograda i da ona važi za decu rođenu od 10. jula ove godine. – Grad Beograd kontinuirano sprovodi odgovornu socijalnu politiku u cilju podsticanja rađanja i podrške porodicama sa decom. U skladu sa mogućnostima budžeta obezbedili smo finansijsku podršku porodiljama za svako novorođeno dete i ukoliko je nezaposlena. Sada smo uveli i podršku majkama trećeg deteta. To praktično znači da porodilje u Beogradu imaju pravo na jednokratno novčano davanje koje ostvaruje svaka porodilja u iznosu od 10.000 dinara, pravo na jednokratno novčano davanje nezaposlenoj porodilji u iznosu od 25.000 dinara i pravo na jednokratno novčano davanje porodilji za prvorođeno dete u iznosu od 10.000 dinara - istakla je Stanisavljevićeva. Ona je dodala da jedno pravo ne isključuje drugo, tako da sve porodilje kojima je to treće dete, pored 10.000 dinara koje dobijaju od Grada Beograda ostvariće i dodatnih 30.000 dinara, što ukupno iznosi 40.000 dinara. Zahtevi za materijalno davanje za treće dete, kao i za sva druga novčana davanja Grada Beograda porodiljama, mogu se podneti elektronskim putem preko portala e-beba još u porodilištu, ali i preko pisarnice Gradske uprave u Ulici 27. marta 43-45, radnim danima od 7.30 do 15.30 časova.

Prilikom podnošenja zahteva, potrebno je da stranka donese očitanu ličnu kartu, a svu ostalu dokumentaciju zaposleni pribavljaju po službenoj dužnosti.

(Kurir.rs/Beoinfo/Foto: Shutterstock/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track