NAREDNOG VIKENDA PRVO USELJENJE STANARA U BEOGRADU NA VODI: Radojčić i Mali obišli najveće gradilište u ovom delu Evrope (FOTO)
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

projekat

NAREDNOG VIKENDA PRVO USELJENJE STANARA U BEOGRADU NA VODI: Radojčić i Mali obišli najveće gradilište u ovom delu Evrope (FOTO)

Beograd -

Ministar finansija Siniša Mali izjavio da se tokom predstojećeg vikenda očekuje useljenje prvih stanara u "Beogradu na vodi.

Mali i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišli su danas dve stambene kule u okviru ovog projekta a ministar je naglasi da je ovo najveće gradilište u ovom delu Evropu na kom dnevno radi od 1.400 do 1.500 radnika.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Pokrenuli smo našu građevinsku industriju i privredu, a samo u prvom kvartalu stopa rasta srpske privrede je 4,6 odsto. Deo zasluga za to ide projektu Beograda na vodi i upravo zbog toga se radujem predstojećem vikendu kada ćemo imati i useljenje prvih stanara u ove dve kule. Želim puno sreće svima koji su svoj dom našli u ove prve dve zgrade", istakao je Siniša Mali.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je zahvalio gradonačelniku Beograda na tome što je nastavio politiku novih investicija, jer je to ono što pokreće Beograd i Srbiju.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Iza ove dve stambene kule se grade još dva objekta, jedan je stigao do 20-og sprata, drugi do 17-og, a te dve kule će biti useljene naredne godine. Radovi na najvećem tržnom centru su takođe u toku, i to će biti najveći tržni centar u ovom delu Evrope. Završeni su šipovi i na velikoj kuli koja će biti najviša kula u centralnoj i istočnoj Evropi, a još četiri nova objekta će se graditi već ove godine. Dakle, Beograd na vodi punom parom ide napred", rekao je ministar.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Mali se zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog pokretanja ovog projekta.

"Želim da zahvalim predsedniku Republike gospodinu Vučiću, jer je ovo rezultat vizije čoveka koji je znao šta želi i kako može da promeni Beograd i Srbiju. Nova radna mesta i sve bolji makroekonomski pokazatelji su su slika i prilika Srbije za koju se Aleksandar Vučić bori", zaključio je Mali.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je istakao da je “Beograd na vodi” možda i najznačajniji projekat tokom prethodnih decenija, koji menja izgled i viziju grada i čijom se realizacijom ostvaruje san ranijih rukovodilaca Beograda, a grad na moderan način spušta na reke.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Posebno mi je značajna promenade, gde građani mogu da šetaju, rekreiraju se, uživaju, poput žitelja brojnih evropskih I svetskih gradova. Beograd počinje da liči na NJujork, London, Pariz, koji imaju nešto slično, ali Beograd ima I geografsku specifičnost koju oni nemaju", rekao je Radojičić.

(Kurir.rs/R.M./Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track