150 MLADIH IZ ČITAVOG SVETA UŽIVAĆE KOD NAS: Beograd domaćin studentima iz 50 zemalja
Foto: Beoinfo

MeĐunarodnA studentskA nedeljA

150 MLADIH IZ ČITAVOG SVETA UŽIVAĆE KOD NAS: Beograd domaćin studentima iz 50 zemalja

Beograd -

BEOGRAD - Beograd je od danas domaćin grupi od 150 studenata iz 50 zemalja koji će tokom 12. međunarodne studentske nedelje zajedno sa 90 studenata iz Srbije razmenjivati ideje i znanja i sklapati doživotne veze i prijateljstva neophodna u stvaranju bolje bućnosti za sve.

Skup u svečanoj sali Skupštine grada otvorio je gradonačelnik Zoran Radojičić koji je izrazio zadovoljstvo što je u Beograd stiglo toliko mladih punih energije i želje da prikupe što više znanja i iskustava kako bi usavršavali sebe.

"Skup je prilika da se promoviše i podrži pravi sistem vredonosti, koji ponekad, ne samo kod nas već i u ostalim zemljama širom sveta, ne zauzima baš ono mesto koje zaslužuje", rekao je Radojičić i studentima, koji su, kako je dodao, budućnost Beograda, Srbije i sveta, poželeo da uživaju u iskustvima koja donosi boravak u Beogradu.

Organizatori skupa naveli su da će gosti Beorgrada tokom Međunarodne studentske nedelje kroz 10 radionica podizati svest i znanje o socijalnim problemima poput vršnjačkog nasilja, ravnopravnosti polova, aktizima.

Predstravnica Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Tatjana Cvetkovski pozvala je studente da dele ideje, uče, uspostavljaju kontakte sa budućim mladim liderima i uživaju u Srbiji i njenim potencijalima.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track