PROMENA PLANA: Odložena obnova hotela Bristola zbog raseljavanja vojnih porodica
Foto: Foto: Vladimir Milovanović

problem od ranije

PROMENA PLANA: Odložena obnova hotela Bristola zbog raseljavanja vojnih porodica

Beograd -

Kompanija "Beograd na vodi" odložila je obnovu hotela "Bristol" za početak sledeće godine zbog raseljavanja stanara dela zgrade kojim upravlja Ministarstvo odbrane, prenosi Politika.

Renovinanje tog hotela bilo je zakazano za 1. avgust.

U jednom delu hotela "Bristol", koji je šezdesetih godina prošlog veka dat na korišćenje Ministarstvu odbrane, odnosno Vojnoj ustanovi Dedinje, živi desetine porodica vojnih lica raseljenih sa teritorije nekadašnje SFRJ i postavlja se pitanje gde će oni biti smešteni nakon iseljenja.

foto: Beta/Branislav Božić

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je pre nekoliko meseci za Insajder rekao da pitanje hotela Bristol nije u nadležnosti vojske, odnosno da će o sudbini hotela odlučivati Vlada.

"Mi smo korisnici, a ne vlasnici. Vlada je vlasnik hotela Bristol i kako ona odluči tako će se raditi", rekao je tada Vulin.

Podsetimo, Insajder je objavio da je ugovorom o izgradnji "Beograda na vodi" predviđeno da kompanija "Beograd na vodi", posle ulaganja u renoviranje, može bez naknade da upravlja nizom objekata u Savskom amfiteatru, pa i zgradom hotela Bristol.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track