Uskoro rušenje stare zgrade opštine Obrenovac
Foto: Beoinfo

Rušenje

Uskoro rušenje stare zgrade opštine Obrenovac

Beograd -
Čučković je najavio i rušenje stare zgrade suda, koje bi trebalo da bude gotovo do kraja jula

BEOGRAD - Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca Slobodan Molerović obišli su staru zgradu opštine koja je planirana za rušenje.

– Mi smo zaista hrabro krenuli u jedan proces koji se zove „čišćenje crnih rupa” i u tome je kompletna opštinska administracija i naš urbanizam. Jedan deo tog procesa je i rušenje stare zgrade opštine, za čije uklanjanje smo tražili i dobili dozvolu – rekao je Miroslav Čučković.

Čučković je najavio i rušenje stare zgrade suda, koje bi trebalo da bude gotovo do kraja jula. Treći objekat koji bi trebalo rekonstruisati je zgrada Crvenog krsta u Ulici vojvode Mišića (kod Canetovog sokačeta) u kojoj će biti smešteno Javno preduzeće za zaštitu i unapređenje životne sredine, kao i Javno preduzeće „Poslovni prostor”.

Osim ovih radova, predsednik opštine Obrenovac je najavio sređivanje fasada u glavnoj ulici u Obrenovcu koje bi bile u istoj boji, bež tonaliteta.

Direktor Javnog preuzeća za izgradnju Obrenovca Slobodan Molerović izjavio je da pre bilo kakvog rušenja stare zgrade opštine predstoji mnogo posla, a to se konkretno odnosi na iseljavanje porodica i obezbeđivanje smeštaja za građane koji žive u ovoj zgradi.

– Definitivna odluka opštine je da se za ove porodice pribave novi objekti i taj posao dobilo je JP za izgradnju Obrenovca. Trenutno smo u realizaciji nekoliko poslova istovremeno, ne bismo li u vrlo kratkom vremenu obezbedili te uslove. U toku je izrada urbanističkog projekta parcelacije opštinskog placa na kome je planirano da se obezbede objekti za raseljavanje porodica koje žive u ovoj zgradi – rekao je Molerović.

JP za izgradnju Obrenovca radi i projekat uređenja terena. Najavljeno je i pokretanje postupka javne nabavke objekata u koje bi porodice bile raseljene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja