DRAMA U KRNJAČI ZAVRŠENA TEK POSLE 12 SATI: Ostavljeni terijer ušetao u hodnik stambene zgrade i besno lajao i režao
Ilustracija, Foto: Profimedia

odveden tek uveče

DRAMA U KRNJAČI ZAVRŠENA TEK POSLE 12 SATI: Ostavljeni terijer ušetao u hodnik stambene zgrade i besno lajao i režao

Beograd -

Gotovo celodnevna drama odigravala se juče u Tomaševačkoj ulici u Krnjači kada je nekoliko porodica ostalo u neku ruku zarobljeno u stambenoj zgradi jer je u hodnik ušetao američki staford terijer!

Dok Valentina, majka troje dece, govori da je pas nekoliko sati stajao i režao ispred vrata njenog stana, iz "Veterine Beograd" tvrde da im je prijavljeno da je miran i vezan.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

Crno-beli staford je došetao oko devet sati ujutru, a prema Valentininim rečima, odveli su ga tek 12 sati kasnije navodi Blic.

- Sve vreme je bio u hodniku. Skoro četiri sata je proveo ispred vrata mog stana. Pas je bio agresivan, stajao je, gledao i režao. Bila sam zarobljena sa troje dece u stanu, sve dok komšija nije nekako uspeo da mu stavi kaiš i lanac od svog psa i veže ga ispred zgrade, što se dogodilo oko 18 sati, gde je ostao do dolaska nadležnih - priča i dalje šokirana žiteljka Krnjače.

Ona dodaje da je objavljivala u grupama na društvenim mrežama fotografije psa kako bi se vlasnik javio, jer je imao ogrlicu. Međutim, njega su nadležni iz "Veterine" odveli tek oko 21 sata.

- Taj čovek je bio ljubazan. Objasnio je gde će odvesti psa. Jutros sam zvala prihvatilište i saznala da je pronađen vlasnik, ali da se nije javljao na telefon. Srećom, sve se dobro završilo, ali mi i dalje nije jasno zašto im je trebalo toliko vremena da dođu. Komšija je čak, kada ih je pozvao, pitao da li treba neko da strada, pa onda da dođu - priča revoltirana sugrađanka.

"Pas je bio vezan i miran"

Iako se priča uznemirene komšinice i podaci koje poseduje "Veterina Beograd" u biti poklapaju, ipak iz ove ustanove stižu drugačije informacije o ponašanju psa, kako i objašnjenje zašto zoohigijeničari nisu došli ranije, a sve na osnovu preslušavanja razgovora sa sugrađankom i podrobnom proverom podataka.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

- Gospođa je pozvala juče najpre oko 11 sati i prijavila da je primetila psa koji je vezan. Operaterka je uzela podatke i rekla je da će zaposleni izaći na teren kada neko od njih bude slobodan. Bio je vikend, zoohigijeničari pokrivaju ceo Beograd i jednostavno niko od njih nije mogao da ode u tom momentu na traženu adresu. Osim toga, situacija nije alarmantna ako je pas miran i vezan - objašnjavaju iz ove veterinarske ustanove.

Samo sat i po vremena kasnije, Valentina je ponovo pozvala, ali je, kako dodaju, bila ljubazna i mirno je razgovarala sa operaterkom.

- Tada je rekla da pas više nije vezan. Potom je jedan sugrađanin direktno pozvao zoohigijeničare govoreći da je staford vezan. Ekipa je stigla u večernjim satima i zatekla veoma mirnog psa vezanog za ogradu. Utvrđeno je da je vlasnički pas. Poslat je u prihvatilište u Rakovicu, obavestićemo vlasnika, a kasnije je sve na Upravi za veterinu - poručuju iz "Veterine Beograd".

(Kurir.rs/Blic, S.Luković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track