RASIM UHVAĆEN KAKO MERKA RIBE: Ministar pokazao da stvarno ima ukusa (FOTO)
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

RASIM UHVAĆEN KAKO MERKA RIBE: Ministar pokazao da stvarno ima ukusa (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Riblja čorba, mediteranski specijaliteti, kao i sarajevske pite i ćevapi samo su deo menija koji se može probati ovog vikenda kod Kule Nebojša na Kalemegdanu.

Reč je o festivalu Fiš fest na kojem učestvuju kuvari iz Srbije, kao i iz zemalja bivše Jugoslavije koji će se takmičiti u pripremanju mediteranske hrane i specijaliteta od morske i rečne ribe.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

U pozitivnoj atmosferi pored reke, gde se uveliko širi miris ribljih specijaliteta, u kotlu od sto litara tradicionalnu riblju čorbu priprema amaterski kuvar iz Sombora Ivan Terek.

- Ova riblja čorba je kuvana sat i po-dva. U njoj ima šarana, soma i deverike. Ostale ribe nismo uspeli da upecamo, ali jako je fina. Za početak, sama boja pokazuje kakva je, a ovo je već treći kazan koji kuvamo - rekao je on.

Kako je istakao, da bi jedna riblja čorba zadovoljila ukus svih posetilaca potrebni su kuvarsko veliko srce, dobra riba, dobra paprika, luk, so i voda.

Ovogodišnji Fiš fest otvorio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić koji je rekao da to jedna od najvećih manifestacija u Beogradu, u oblasti gastronomije.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Nastojimo da ovu manifestaciju što je moguće više brendiramo i internacionalizujemo kako bi ona imala daleko veći značaj od nacionalnog i regionalnog - rekao je Ljajić.

Kako je naveo, ove godine učestvuje oko 200 kuvara, što je dvaput više nego prethodnih godina.

- To je jedan od dodatnih razloga zašto više moramo da radimo na ovoj manifestaciji i privlačenju što većeg broja turista - istakao je ministar koji je obišao nekoliko štandova gde se prave riblji specijaliteti, prodaju ljuti sosevi i sarajevski ćevapi i pite.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Otvaranju festivala prisustvovali su brojni posetioci, neki od njih su i zaplesali, a Toma i Jelica iz Beograda, koji su u braku već 50 godina, kažu da su bili i prošle godine.

- Već smo probali pastrmke i dopale su nam se - rekao je Toma.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track