icon-checkicon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-erroricon-galleryicon-homeicon-infoicon-logouticon-nexticon-passwordicon-plusicon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon-usericon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

RASIM UHVAĆEN KAKO MERKA RIBE: Ministar pokazao da stvarno ima ukusa (FOTO)
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

RASIM UHVAĆEN KAKO MERKA RIBE: Ministar pokazao da stvarno ima ukusa (FOTO)

Beograd

BEOGRAD - Riblja čorba, mediteranski specijaliteti, kao i sarajevske pite i ćevapi samo su deo menija koji se može probati ovog vikenda kod Kule Nebojša na Kalemegdanu.

 

Reč je o festivalu Fiš fest na kojem učestvuju kuvari iz Srbije, kao i iz zemalja bivše Jugoslavije koji će se takmičiti u pripremanju mediteranske hrane i specijaliteta od morske i rečne ribe.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

U pozitivnoj atmosferi pored reke, gde se uveliko širi miris ribljih specijaliteta, u kotlu od sto litara tradicionalnu riblju čorbu priprema amaterski kuvar iz Sombora Ivan Terek.

- Ova riblja čorba je kuvana sat i po-dva. U njoj ima šarana, soma i deverike. Ostale ribe nismo uspeli da upecamo, ali jako je fina. Za početak, sama boja pokazuje kakva je, a ovo je već treći kazan koji kuvamo - rekao je on.

 

Kako je istakao, da bi jedna riblja čorba zadovoljila ukus svih posetilaca potrebni su kuvarsko veliko srce, dobra riba, dobra paprika, luk, so i voda.

 

Ovogodišnji Fiš fest otvorio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić koji je rekao da to jedna od najvećih manifestacija u Beogradu, u oblasti gastronomije. 

foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Nastojimo da ovu manifestaciju što je moguće više brendiramo i internacionalizujemo kako bi ona imala daleko veći značaj od nacionalnog i regionalnog - rekao je Ljajić.

 

Kako je naveo, ove godine učestvuje oko 200 kuvara, što je dvaput više nego prethodnih godina.

- To je jedan od dodatnih razloga zašto više moramo da radimo na ovoj manifestaciji i privlačenju što većeg broja turista - istakao je ministar koji je obišao nekoliko štandova gde se prave riblji specijaliteti, prodaju ljuti sosevi i sarajevski ćevapi i pite.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Otvaranju festivala prisustvovali su brojni posetioci, neki od njih su i zaplesali, a Toma i Jelica iz Beograda, koji su u braku već 50 godina, kažu da su bili i prošle godine.

- Već smo probali pastrmke i dopale su nam se - rekao je Toma.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.