Najnovije vesti

DIREKTOR BEOGRADSKOG AERODROMA SAŠA VLAISAVLJEVIĆ: Avion je uklonjen, saobraćaj pušten!
Foto: Tanjug/Dejan Petrović

POSLE 9 SATI

DIREKTOR BEOGRADSKOG AERODROMA SAŠA VLAISAVLJEVIĆ: Avion je uklonjen, saobraćaj pušten!

Beograd

Aerodrom "Nikola Tesla" otvoren je za saobraćaj, što je prethodno i najavio generalni direktor aerodroma Saša Vlaisavljević, a počelo je i ukrcavanje putnika.

On je nešto ranije na konferenciji za štampu rekao da je avion koji je blokirao pistu uklonjen, i da će aerodrom za saobraćaj biti otvoren za pet do deset minuta.

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" zatvoren je jutros nakon što je avion egipatske kompanije "Idžipt er", koji je bez putnika rano jutros sleteo na aerodrom, ostao na pisti usled tehničkih problema.

Na Aerodrom "Nikola Tesla" od sada pa nadalje bezbedno poleću i sleću avioni, rekao je Vlaisavljević.

foto: Printscreen

"Odlična je vest da pista nije oštećena. Bezbednost je za nas na prvom mestu bez obzira na komercijalni aspekt", napomenuo Vlaisavljević.

Kako je rekao, sve tehničke informacije vezane za incident će biti naknadno dostupne.

"Ono što je najvažnije u ovom trenutku, beogradski aerodrom je otvoren za pet do deset minuta. Očekujem da sutrašnji saobraćaj krene normalno".

Kaže da svaka kompanija ima svoj red letenja i da se drugačije ponaša u ovakvim situacijama.

Vlaisavljević je rekao da naša nacionalna avio-kompanija nosi 45 do 50 procenata saobraćaja na "Tesli".

Strane kompanije su odložile neke letove, a svaka kompanija, odnosno, njihovi operativni centri ponaopsob rešavaju ovakve situacije.

foto: Kurir Tv Printscreen

"Suština je da smo pre sredine dana uspeli da idemo prema normali, bez posledica po ljudstvo, a po sredstva jako malo posledica" dodao je Vlaisavljević.

Kazao je da je u ovom trenutku kapacitet Niškog aerodroma popunjen i da su sve nadležne službe radile kao tim.

Avioni kompanije Er Srbija ovog jutra nisu poleteli ka 15 destinacija, a avioni koji su sa evropskih i severnoameričkih destinacija leteli ka Beogradu preusmereni su na aerodrome u Nišu, Temišvaru, Sofiji i Zagrebu.

Vazduhoplov egipatske kompanije ostao je rano jutros oko četiri časa na sredini poletno-sletne staze usled tehničkih problema kada su otkazali svi točkovi na stajnom trapu, a poletanja ni sletanja aviona na "Tesli" nije bilo dok se avion "Idžipt era" nije uklonio.

Sve dežurne ekipe beogradskog aerodroma reagovale su prema utvrđenim procedurama, rečeno je na Aerodromu "Nikola Tesla".

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Tanjug/Dejan Petrović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...