Najnovije vesti

VUČIĆ OBIŠAO KBC ZEMUN: Zdravstvo je srce našeg društva, kompletna obnova do Vidovdana! Za Kosovo nema lakog rešenja, to je kao kad rak lečite aspirinom! Jedini ću dvaput dočekati kineskog predsednika (VIDEO)
Foto: TV Pink Printscreen

Prvi put u istoriji ova ustanova dobila magnetnu rezonancu

VUČIĆ OBIŠAO KBC ZEMUN: Zdravstvo je srce našeg društva, kompletna obnova do Vidovdana! Za Kosovo nema lakog rešenja, to je kao kad rak lečite aspirinom! Jedini ću dvaput dočekati kineskog predsednika (VIDEO)

Beograd

Neću nikada živeti u inostranstvu ni ja, ni neko moj... Ja živim u svojoj zemlji rekao je Vučić i govoreći o Kosovu dodao da "Srbiji nikada ne bi poželeo ono što joj želi Aljbin Kurti"

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas rekonstruisane i novoopremljene prostorije Kliničko bolničkog centra Zemun.

foto: Tanjug/Rade Prelić

- Zdravstvo je srce našeg društva, treba misliti i na starije i na decu - rekao je Vučić ispred KBC Zemun i dodao da bi do kraja maja ili najkasnije do Vidovdana naredne godine trebalo da bude završena kompletna obnova Kliničko-bolničkog centra Zemun.

1 / 4 Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je obišao dosad rekonstruisane i novoopremljene prostorije, te primetio da je zgrada u kojoj je smeštena pedijatrija, a koja je pod zaštitom države, u očajnom stanju, i da kreće i njena obnova. Istakao je da se posle mnogo godina obnavljaju zdravstveni objekti u Srbiji, počev od KC Niš, Urgentnog centra KSC, ali i Kliničko bolnički centar Zemun.

foto: Tanjug/Rade Prelić

"Srećan sam zbog magnetne rezonance koja po prvi put postoji u zemunskoj bolnici, zbog angio sale... Ovde je i zgrada, koja je prelepa, i pod zaštitom držzave, ali je ruinirana, u kojoj se deca leče i sada krećemo u obnovu, jer hoćemo bolje uslove za i zdraviju decu", rekao je Vučić novinarima u Zemunu. Ukazao je da će i ta obnova biti finansirana iz budžeta, zahvaljujući tome što imamo suficit.

"Očekujemo do kraja maja, najkasnije do Vidovdana sledeće godine da kompletna obnova bude završena", podvukao je predsednik države i ukazao da se u KBC Zemun godišnje leči 300.000 pacijenata.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Rekao je da je grad dosta novca uložio uobnovu fasada, ali i primetio da ima i dalje neuređenih fasada u Zemunu i zamolio da i one budu što pre uređene.

 

Put u Njujork

On je dodao da će u Njujork na zasedanje Generalne skupštine UN ajverovatnije ići premijerka Brnabić koja će nas dostojno predstavljati.

foto: Pritnscreen

- Želim više da budem u zemlji - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje ko će putovati u Njujork i dodao da će se u Kini sresti i sa predsednikom i sa premijerom te zemlje što je velika čast za našu malu zemlju.

 

O putu u Kinu i poseti kineskog predsednika

Vučić je kazao i da očekuje dolazak kineskog predsednika na proleće - u maju, a tim povodom je rekao da će biti jedini srpski predsednik u narednih 100 godina koji je dvaput dočekao predsednika Kine.

 

- Ponosan sam na činejnicu što ću se po peti put sastajati sa predsednikom Kine Sijem Đipingom. To je velika čast za našu zemlju. Sastaću se po četvrti put sa premijerom Lijem Kećijangom, rekao je Vučić nakon obilaska KBC Zemun. On je istakao da je izuzetno srećan zbog toga, ali ne zato što je to čast lično zbog njega, već zbog naše zemlje, jer će tokom posete biti potpisano 10 veoma važnih aranžmana. S tim u vezi je podsetio da treba da bude potpisan preliminarni ugovor sa Šandong kompanijom oko investicije od miliajrdu doalra u Zrenjanin, kao i sa Ziđinom za RTB Bor.

foto: TV Pink Printscreen

O izborima i političkim protivnicima

- Ja od izbora nikada ne bežim.. Znate da se ja izbora ne plašim, rezultati i brojke govore za sebe - rekao je Vučić dodajući da je moguće da bi na narednim izborima mogao da pobedi i neko od opozicije jer je njihova mržnja ogromna, "tolika da su stali u odbranu babe koja je hladnokrvno ubila čoveka... Hoćete da vam pokažem dosije koga je sve ta baba htela da ubije... Da li ste pomislili kako je porodici tog čoveka... Vodila ih je samo patološka mržnja prema meni..." 

foto: TV Pink Printscreen

Vučić je dodao i da u ujedinjavanju opozicije nema nikakve ideologije i politike, a da oni međusobno nemaju poverenja jedni u druge i da samo žele da preuzmu vlast.

 

"Oni slave babu koja je ubila čoveka, hoćete da vam iznesem dosije i da vam kažem koga je sve ta baba pokušala da ubije u životu. Oni pravdaju ubistvo. Jeste se pitali kako je porodici ubijenog. I zato prihvatam na sebe sve, svi ti patološki slučajevi i bolesnici neka se iživljavaju na meni svakoga dana i oni i njihovi mediji i sve drugi, i Srbija mora da pobedi takve i mora da bude normalna zemlja", kazao je Vučić.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je rekao i da nikada sebi ne bi dozvolio da predsednika Republike nazove huljom i glupakom, kao što je to uradio nekadašnji predsednik, te dodao da je protiv njega napisano na milione stranica u kampanji mržnje.

- Neću nikada živeti u inostranstvu ni ja, ni neko moj... Ja živim u svojoj zemlji rekao je Vučić obraćajući se medijima ispred zemunskog KBC.

 

"Nema prečice i lakog rešenja za Kosovo"

- Postoje neki u regionu koji žele permanentan sukob između Srba i Albanaca, koji ne žele sporazum nego Srbiju rata i sukoba... Oni žele da oni napreduju a ne Srbi ili Albanci jer im je potrebna Srbija koja ratuje, Srbija sukoba... Nisu svačiji interesi uvek dobronamerni... A danas Srbija ima najveći rast, najveća direktna ulaganja, javni dug koji se najbrže smanjuje...

 

- Nastavićemo razgovore s Prištinom i ako mi ne postignemo sporazum, neko će to morati posle nas... Moramo misliti na decu, jer nema ekonomskog napretka bez rešenja i to ne lakog rešenja... Nema lakog rešenja, nema prečica... To je kao kad rak lečite aspirinom!

 

Govoreći o Kosovu dodao je i da "Srbiji nikada ne bi poželeo ono što joj želi Aljbin Kurti" i obrnuto.

foto: TV Pink Printscreen

Podsetimo, KBC Zemun je zdravstvena ustanova, koja je osnovana pre više od 230 godina, 1784. godine, u doba Habsburške monarhije. U njemu se na godišnjem nivou pregleda više od 300.000 pacijenata, a pored standardnih dijagnostičkih i terapijskih procedura Centar primenjuje i najsavremenije oblike minimalno invazivnih i endoskopskih intervencija iz oblasti opšte hirurgije, neurohirurgije, urologije, ginekologije, ortopedije kao i radiologije, kardiologije, gastroenterologije i neurologije.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Zahvaljujući podršci države, koja je izdvojila više od dva miliona evra - za novi aparat za magnetnu rezonancu čija vrednost iznosi više od 685.000 evra, opremu za angiosalu više od 300.000 evra, ultrazvučni aparat blizu 130.000 evra, uz novi digitalni rentgen aparat i komplet građevinske radove - KBC Zemun sada prvi put u svojoj istoriji dobija magnetnu rezonancu, proširuje kapacitete svog rada još jednom angio salom, Ro i Eho aparatima, kao i plazma sterilizatorima.

foto: Pritnscreen Pink Tv

U KBC Zemun je zaposleno 1.40 medicinskog i nemedicinskog kadra, od toga 260 lekara, 750 srednjeg i višeg medicinskog kadra kao i više od 100 nemedicinskih radnika.

 

Ta ustanova je i sedište tri nastavne baze Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa nastavnim kadrom uključenim u sve oblike naučno-nastavnog i stručnog rada, raspolaže sa 620 kreveta u stacionarnim službama koje su raspoređene u 10 objekata.

 

(Kurir.rs/Foto: TV Pink Printscreen)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...