U OVU ŠKOLU IŠLI SU NOLE, ŽIVKO, FILIP FILIPOVIĆ, TANJA, NATAŠA: Klinci sa Banjice dobili šansu za nove medalje, renovirana sportska sala! (FOTO)
Foto: Tanjug/Rade Prelić

OŠ Bora Stanković

U OVU ŠKOLU IŠLI SU NOLE, ŽIVKO, FILIP FILIPOVIĆ, TANJA, NATAŠA: Klinci sa Banjice dobili šansu za nove medalje, renovirana sportska sala! (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Renovirana sala za fizičko vaspitanje u Osnovnoj školi "Bora Stanković" u beogradskom naselju Banjica svečano je danas otvorena u prisustvu pomoćnice ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vesne Nedeljković, rukovodstva škole, kao i sadašnjih i bivših učenika, među kojima su i sportistkinje Tanja Petrović i Nataša Kovačević.

U sali je obnovljena ventilacija, zamenjen parket i iscrtani novi tereni za košarku, odbojku i rukomet, urađeno osvetljenje i postavljeni novi reflektori, a vrednost radova je 1,6 miliona dinara.

Nedeljkovićeva je pohvalila sportske rezultate učenika OŠ ''Bora Stanković'' i poželela im da trenirajući u obnovljenoj sali osvoje još mnogo medalja.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Direktorka OŠ ''Bora Stanković'' Rada Rakočević zahvalila je na podršci i razumevanju svima koji su pokazali za potrebe te škole.

Ona je naglasila da je škola ''Bora Stanković'' poznata po vrhunskim sportskim rezultatima svojih učenika, kao i po tome što su tu školu pohađali brojni poznati sportisti Srbije, među kojima su teniser Novak Đoković, vaterpolisti Filip Filipović, Živko Kocić i Slobodan Nikić, košarkašica Nataša Kovačević, karatistkinja Tanja Petrović...

Košarkašica i bivša učenica škole Nataša Kovačević rekla je da je u sali te škole stekla prve sportske veštine i ukazala na žnačaj sporta koji, kaže, formira karakter ličnosti. ''Uživajte u novoj sali i nemojte nikada da prestanete da se igrate'', poručila je Kovačevićeva učenicima.

Prisutnima se obratila i karatistkinja Tanja Petrović, koja se prisetila svojih školskih dana, ali i prvog treninga svog karate kluba koji je 1997.godine održala upravo u školi ''Bora Stanković''.

Video porukama prisutnima su se obratili i reprezentativci u vaterpolu Filip Filipović, Živko Kocić i Slobodan Nikić, koji su izrazili zadovoljstvo zbog renoviranja sale u kojoj su, kako su rekli, napravili prve sportske korake.

Vaterpolisti su poručili učenicima da treniraju i bave se sportom, ali i da čuvaju salu za buduće generacije i budu ponosni na to što pohađaju školu koja je, kažu, dala najviše osvajača olimpijskih medalja.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Rade Prelić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track