APEL MLADIH GRADSKIM VLASTIMA: Povećajte intenzitet noćnog prevoza, da svi bezbedno stignu kući
Foto: Printscreen

po uzoru na funkcionisanje prevoza nekoliko evropskih metropola

APEL MLADIH GRADSKIM VLASTIMA: Povećajte intenzitet noćnog prevoza, da svi bezbedno stignu kući

Beograd -

BEOGRAD - Večeras u 22 časa Inicijativa "Noću kući" (#noćukući) organizovaće na Trgu Nikole Pašića, ispred dvorane Doma sindikata, završnu akciju projekta koji ima za cilj povećanje broja i intenziteta noćnih linija javnog gradskog prevoza.

foto: Printscreen

“Našim projektom želimo da apelujemo na gradske vlasti kao i na gradsko saobraćajno preduzeće da je neophodno povećnje broja i intenziteta linija noćnog prevoza, kao i na to da je u okviru postojećeg BusPlus sistema neophodno uvesti i noćni prevoz. Želimo da Beograđankama i Beograđanima omogućimo da u toku cele noći mogu da koriste javni gradski prevoz bez dodatnih troškova. Takođe smatramo da će ova odluka smanjiti broj saobraćajnih nesreća koje uzrokuje vožnja pod dejstvom alkohola, jer će naši sugrađani imati mogućnost za bezbedan povratak kući tokom celog dana i cele noći autobusima GSP", ističe jedan od organizatora ovog događaja Marko Živković.

foto: Printscreen

On takođe navodi da je ova ideja nastala po uzoru na funkcionisanje gradskog prevoza nekoliko evropskih metropola.

foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

Projekat #noćukući nastao je u okviru Regionalne liberalne političke akademije koja se već nekoliko godina organizuje pod pokroviteljstvom Fondacije Boris Divković iz Bosne i Hercegovine i CIS (Centre Party International Foundation) iz Švedske. Organizatori žele da se posebno zahvale Gradskoj opštini Stari grad na pomoći u organizaciji ovog događaja, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Foto: Ilustracija/Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track