KULTURNI CENTAR BEOGRADA: Radojičić otvorio Nedelju ruskog dečjeg filma
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

ulaz besplatan

KULTURNI CENTAR BEOGRADA: Radojičić otvorio Nedelju ruskog dečjeg filma

Beograd -

BEOGRAD - Projekcijom filma "Poslednji junak" u Kulturnom centru Beograda danas je počela Nedelja ruskog dečjeg filma "Bajke detinjstva" koja traje do 20. septembra.

Predviđeno je prikazivanje više od 100 ruskih filmova za decu u deset bioskopa, a ulaz je besplatan. Ambasador Aleksandar Čepurin rekao je novinarima da je zadovoljan saradnjom Srbije u Rusije kojom je i postignuto prikazivanje savremene ruske dečje kinematografije u Beogradu.

"Ove godine Rusija ima dva značajna jubileja - 180 godina od uspostavljanja uspešnih diplomatskih odnosa izmedju Beograda i Moskve, i 85 godina Ruskog doma u Srbiji", rekao je Čepurin. On je dodao da će na festivalu biti predstavljena najnovija ostvarenja ruskog crtanog i animiranog filma koji su dokaz da je ruska kinematografija u usponu poslednjih godina.

"Cilj nam je da decu u Srbiji učimo stvaranju, a ne razaranju", kazao je Čepurin.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da festival ruskog filma neguje prijateljstvo.

"Ovo je sjajna prilika da Beograđani pogledaju divne ruske bajke koji govore o sistemu vrednosti koji i mi poštujemo i o onome čemu uvek težimo, a to je da dobro pobedi zlo, i da negujemo hrišćanske vrednosti poput istine, pravde, ljubavi i porodice", rekao je Radojičić.

Direktor Nedelje ruskog dečjeg filma Filip Kudrjašov rekao je da je uveren da će filmski sadržaj biti interesantan mladoj beogradskoj publici.

"Poslednji junak - film kojim otvaramo festival postao je napopularniji dečji film u Rusiji", rekao je Kudrjašov.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Filip Krainčanić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track