NOVA DRUŠTVENA IGRA PROBOJ SOLUNSKOG FRONTA: Održan turnir osnovaca u Beogradu
Foto: Privatna Arhiva

Obeležavanje velike pobede srpske vojske

NOVA DRUŠTVENA IGRA PROBOJ SOLUNSKOG FRONTA: Održan turnir osnovaca u Beogradu

Beograd -

U Oglednoj OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu danas je održan turnir učenika petih razreda u društvenoj igri "Proboj solunskog fronta", u danima kada se obeležava godišnjica ove velike pobede srpske vojske i saveznika u Prvom svetskom ratu.

Pobednici turnira su Mišković i Ivona Sekulić učenice V-1. Igra “Proboj solunskog fronta” napravljena je po uzoru na igru “Bitka na Drini” koju je delo istog autora.

foto: Privatna Arhiva

Kao gosti turnira, ali i suorganizatori bio je i Dejan Marijanović predsednik Sabora boračkih organizacija Republike Srbije i predsednik Srpske desnice Miša Vacić.

foto: Privatna Arhiva

Oni su bili pokrovitelji turnira tako što su poklonili komplete igre školi. „Danas sam došao da bodrim mlade u želji da uče srpsku istoriju i neguju patriotizam. Uvek ću se odazivati ovakvim manifestacijamajer na ovaj način negujemo našu tradiciju, buduće generacije uče o svojoj istoriji i svojim slavnim pretcima koji su nam ostavili našu Srbiju kao naše najvrednije nasleđe.“, izjavio je Miša Vacić, predesdnik Srpske desnice, nakon završetka turnira, i istakao da mu je posebno drago što su dve devojčice pobedile u ovoj igri. Ali i da je svako pobednik, jer je suština ovih takičenja i negovanje istorije pod sloganom „Da rat ostane samo igra.“

(Kurir.rs)

foto: Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track