ENERGETSKA ERUPCIJA POD KUPOLAMA: Počinju sajmovi energetike, ekologije i reagovanja u vanrednim situacijama!
Foto: Beogradski sajam

oktobarski saloni

ENERGETSKA ERUPCIJA POD KUPOLAMA: Počinju sajmovi energetike, ekologije i reagovanja u vanrednim situacijama!

Beograd -

Prvi dani oktobra na Beogradskom sajmu biće obeleženi svečanim otvaranjem čak tri sajma. Specijalni sajamski trio čine sajmovi Energetike, Ekologije (EcoFair 2018.) i 41. Međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i zaštite i bezbednosti na radu (112 Expo).

Prve dve manifestacije održaće se od 3. do 5.oktobra, a treća od 2. do 5.oktobra. Sajamski trojac na jedinstven način će pod sloganom “Snaga prirode” povezati oblasti energetike, zaštite životne sredine i prevencije prirodnih katastrofa, reagovanja nadležnih službi u vanrednim situacijama i problematiku bezbednosti i zaštite na radu.

foto: Beogradski sajam

Među brojnim izlagačima predstaviće se H-Bridges, tim mladih stručnjaka Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu. Oni su na nedavno održanom svetskom takmičenju u Pekingu u konkurenciji 30 univerziteta sa svih meridijana osvojili nagradu za uređaj za skladištenje električne energije. Planirane su mnogobrojne radionice i projekcije edukativnih filmova.

Najmlađi će na štandu Zavodaza zaštitu prirode moći da vide neke vrste neotrovnih zmija ali i da ih drže u ruci. Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije izvešće pokaznu vežbu, a predstaviće se i Gorska služba spasavanja. Inače EcoFair 2018 promoviše bicikl kao ekološko vozilo za gradsku vožnju. Organizatori su za sve ljubitelje “bajseva” pripremili poseban teren u hali jedan gde će se voziti “Najsporija trka bicikala”.

foto: Beogradski sajam

Pobednike takmičenja očekuju vredne nagrade. Radno vreme sajmova je od 10 do 17 časova. Ulaznica košta 300 dinara i važi za sva tri sajma, a za studente i grupne posete iznosi 100. Cena parkinga je 100 dinara po satu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja