BEOGRADSKI SIMBOLI DANAS ĆE SVETLETI ZELENO: Narodna skupština, Most na Adi i Palata Albanija osvetljeni u znak podrške obolelima od cerebralne paralize
Foto: Fonet, Stefan Jokić, Filip Plavčić

Razumevanje i solidarnost

BEOGRADSKI SIMBOLI DANAS ĆE SVETLETI ZELENO: Narodna skupština, Most na Adi i Palata Albanija osvetljeni u znak podrške obolelima od cerebralne paralize

Beograd -

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević najavila je da će danas u znak razumevanja i podrške osoba sa cerebralnom paralizom, a povodom obeležavanja Svetskog dana osoba sa cerebralnom paralizom, zelenom bojom biti osvetljeni simboli grada - Narodna skupština Republike Srbije, palata "Albanija" i Most na Adi.

Ona je istakla da Grad Beograd preko ovog Sekretarijata, a putem javnih konkursa pruža podršku udruženjima, koja svojim programima unapređuju položaj osobama sa invaliditetom, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

"Savezu za cerebralnu i dečju paralizu Beograda, koji okuplja 1.100 osoba sa cerebralnom paralizom i koji objedinjava rad 12 opštinskih udruženja radi ostvarivanja zajedničkih interesa osoba sa cerebralnom i dečjom paralizom, grad Beograd na godišnjem nivou izdvaja sredstva u iznosu od 4,5 miliona dinara. Tokom 2018. godine za realizaciju programa, ovom udruženju su opredeljena sredstva u iznosu od 4,6 miliona. Grad Beograd će i dalje nastaviti sa pružanjem podrške osobama sa cerebralnom paralizom, kao i osobama sa različitim oblicima invaliditeta", kazala je Nataša Stanisavljević.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet, Stefan Jokić, Filip Plavčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track