BEOGRADSKI TAKSISTA PLJUVAO, BACAO I TUKAO STUDENTKINJU (22): Imam 3 kopče na bradi, hematom i podlive! Sve vreme vožnje bio je neprijatan, a kad je došlo vreme da se plati...
Foto: Profimedia

PRESEO IM NOĆNI IZLAZAK

BEOGRADSKI TAKSISTA PLJUVAO, BACAO I TUKAO STUDENTKINJU (22): Imam 3 kopče na bradi, hematom i podlive! Sve vreme vožnje bio je neprijatan, a kad je došlo vreme da se plati...

Beograd -

"Nisam mogla da verujem da je čovek od 100 kila, koji može otac da mi bude, u stanju da me pljune i gurne iz sve snage tako da padnem i zaradim tri kopče na bradi, hematom na ramenu i podlive na obrazima i nosu. Bila sam preplašena".

Ovako priča K. C. (22), studentkinja četvrte godine Matematičkog fakulteta u Beogradu koja je u petak uveče, prema njenim rečima, bila žrtva brutalog napada taksiste koji je nju i njene drugarice izbacio iz vozila, a potom fizički napao jer nisu imale sitan novac da plate vožnju.

- Moje dve drugarice i ja smo krenule taksijem do Ulice Maksima Gorkog u kojoj stanujem, a vozač je sve vreme vožnje bio neprijatan. Već na samom početku podigao je glas na mene jer sam ušla sa hranom u vozilo, pa sam prestala da jedem i spakovala hranu u kesu - priča ova devojka.

Nakon što se vožnja završila i što su devojke došle do željene adrese, K.C. je vozaču dala novčanicu od 2.000 dinara za račun koji je iznosio oko 400 dinara. I tada nastaje problem.

- "Vraćate se iz grada u petak uveče, a nemate sitan novac! Na šta ovo liči?", krenuo je da viče na šta sam mu ja odgovorila da je njegov posao da on ima sitan novac i da vrati mušteriji kusur - objašnjava devojka.

Posle nekoliko minuta prepirke vozač je okrenuo vozilo i otišao do obližnje pumpe u Južnom bulevaru kako bi rasitnio novac. Međutim, nije želeo da on to učini, već je tražio od devojaka da one odu i donesu sitan novac što su sve tri odbile.

- Vratio se još besniji, bacio mi novac i krenuo da viče kako svi mi došljaci kvarimo ovaj grad i kako neće da nas vrati do ulice za koju smo platile vožnju. Čak mi je i naređivao da počistim auto iako nisam ni jela. Bila sam u šoku, pokupila sam svoje stvari i što pre izašla.

Uplašene devojke su otišle do zgrade u kojoj K.C. stanuje da bi tek tada shvatile da je studentkinja u žurbi uzela vozačev telefon za koji je mislila da pripada njenoj drugarici. Tada je počeo pravi pakao.

- Kada sam shvatila da to nije telefon moje drugarice već je bilo kasno, vozač je ostao na ulici i počeo da urla kako sam lopov. Vratila sam se i dala mu telefon, nakon čega je on nastavio da viče na mene i naziva me lopovom, a ja sam tražila da mi se izvini što me je optužio da sam mu ukrala telefon jer to nisam učinila - priča uznemirena studentkinja.

Žustra rasprava se nije završila na ovome jer je bahati vozač pozvao dvojicu kolega da se obračunaju sa dvadesetdvogodišnjom devojkom.

- Bila sam okružena odraslim muškarcima koji me napadaju. Iako je došla moja drugarica nije mi bilo svejedno. Jedan od njih trojice me je u jednom trenutku rasprave pljunuo nakon čega sam ja u besu flašicom vode polila auto što je razbesnelo vozača. Uhvatio me za glavu i kosu i bacio tako da sam udarila u točak i zadobila velike povrede - navodi napadnuta devojka.

Celu raspravu su posmatrale komšije sa obližnje zgrade koje se nisu usudile da odbrane devojku od napasnika.

- Sišao je samo jedan mladić koji je bio uz nas sve vreme. Rekao je da je sve video i da želi da bude svedok te je i dao izjavu policiji - navodi devojka.

Napasnici su pre dolaska policije pobegli sa lica mesta, te je tu ostao samo nasilni vozač koji je prema rečima devojke potpuno promenio svoje ponašanje pred nadležnima i bio jako učtiv i fin.

Devojka je nakon napada i uviđaja pregledana u Kliničkom centru, posle čega se sa drugaricama vratila u svoj stan. Već dan kasnije otišla je u rodni Kruševac.

Vožnju naručili preko telefona

Beograđani i stranci su do sada najviše problema imali sa divljim taksistima. Ovaj slučaj je, međutim, specifičan pošto je vožnja naručena preko telefonskog poziva. Inače, radi se o taksi udruženju koje u svojim redovima ima i taksiste bez TX tablica.

Roditelji devojke preplašeni

Roditelji studentkinje ostali su šokirani i preplašeni budući da je njihova ćerka ovako napadnuta.

- Ne smem da pomislim šta bi se desilo da je taj vozač taksirao muškarce. Verovatno bi uzeli palice i motke, kad se ovako obračunavaju sa devojkama - rekao je otac napadnute devojke.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track