RODITELJI SE ZA GLAVU HVATALI KAD SU VIDELI CENU: Beogradska osnovna škola vodila đake u Zoo vrt, a kad budete čuli koliko je to koštalo, OSTAĆETE U ŠOKU
Foto: Marina Lopičić

Osmoletka u Malom Mokrom Lugu nizala skandal za skandalom

RODITELJI SE ZA GLAVU HVATALI KAD SU VIDELI CENU: Beogradska osnovna škola vodila đake u Zoo vrt, a kad budete čuli koliko je to koštalo, OSTAĆETE U ŠOKU

Beograd -

BEOGRAD - Đaci prvaci OŠ "Dragojlo Dudić" iz malog Mokrog Luga nedavno su išli na jednodnevni izlet ili, bolje rečeno, u posetu Zoološkom vrtu, a za to su roditelji morali da izdvoje po 1.000 dinara.

foto: Kurir

"U tu cenu ulazio je prevoz autobusa od naše škole na Zvezdari do Zoološkog vrta u centru grada i karte. Cena grupne ulaznice za Zoo vrt je 240 dinara po detetu. nije li onda 1.000 dinara malo previše", pita se roditelj čije dete pohađa ovu školu.

A kad je organizovan prevoz u pitanju dovoljno je pomenuti da je škola u Makrom Mokrom Lugu od Kalemegdana, gde se nalazi carstvo životinja, udaljena 9 kilometara.

foto: Zorana Jevtić

Tek nešto bolje su prošli roditelji starije dece ove poznate osmoletke. Oni su išli na oplenac, posetili mauzolej dinastije Karađorđević, a cena izleta bila je 1.500 dinara.

"Oni nisu kupovali nikakve ulaznice, nije ima bila organizovana užina, a ni ručak. samo su imali orgaizovan prevoz autobusom do Oplenca. Izlet je trajao 5 sati, od 9 ujutru do 14 časova. Mislim da je to neosnovano skupo, pogotovo danas u ova teška vremena", kaže jedan od roditelja.

U školi tvrde da cena ovih izleta nije njihova odluka nego prethodnog direktora Đure Kostića koji je podneo ostavku.

foto: Marina Lopičić

"Sve što je započeto od javnih nabavki do drugih odluka određeno je tokom njegovog mandata. Ja sam na ovoj funkciji od 10. oktobra i meni se do sad niko nije žalio. Treba uizeti u obzir da je u cenu izleta uključena agencija koja sve organizuje, a i dnevnice koju nastavnici dobijaju. raspored izleta sam zatekla kada sam došla na fuknciju i sve je unapred zakazano", rekla je nova direktorka OŠ "Dragojlo Dudić" Danijela Pavić.

Dosta je bilo skandala

Škola "Dragojlo Dudić" u prošlosti je nizala skandal za skandalom, roditelji su se tukli, a prošle godine je jedna učenica prijavila da su je drugovi 2 godine zlostavljali.

"Želimo da ostavimo prošlost i skandale koji su se desili i nadamo se da ćemo vratiti ugled škole. Nakon 20 godina imenovan je za predsednika neko iz kolektiva, istakla je direktorka Pavić.

(Kurir.rs/Blic/Lena Sladojević/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track