OGLASIO SE I GSP! A VI, PUTNICI? ZAŠTO STE SAMO ĆUTALI I GLEDALI: Vozač mora da vozi, ne može stalno da prati šta se dešava! (ANKETA)
Foto: Printscreen Facebook

slučaj napasnika iz tramvaja na liniji 2 uzburkao javnost

OGLASIO SE I GSP! A VI, PUTNICI? ZAŠTO STE SAMO ĆUTALI I GLEDALI: Vozač mora da vozi, ne može stalno da prati šta se dešava! (ANKETA)

Beograd -

Iz Gradskog saobraćajnog ističu da bi vozač sigurno reagovao da ga je neko od putnika obavestio šta se dešava

BEOGRAD - Povodom snimka na kome se vidi kako nepoznati muškarac seksualno zlostavlja devojčicu (15) u jednom beogradskom tramvaju, koji je juče obišao mreže i zgrozio Srbiju, oglasio se i najveći gradski prevoznik u čijem se vozilu odigrao incident.

- Sve se dogodilo u utorak 23. oktobra, u tramvaju na liniji broj 2, a policija nas je kontaktirala sutradan. Mi smo MUP predali snimke sa sigurnosnih kamera, koji su se i pojavili na mrežama, i policija dalje radi svoj posao. Sada više ne možemo da reagujemo - rekla je Slavica Stevanović, pi-ar GSP.

Kako kaže, u ovoj situaciji čak ni vozaču tramvaja nije data prilika da se umeša u incident.

- Vozač ne može da u svakom trenu prati šta se dešava. Postoje sigurnosne kamere koje to snimaju, ali vozač ne može da u svakom trenu gleda u monitore, jer mora da vozi i da bude koncentrisan na vožnju.

Poražavajuće je, zaista poražavajuće, da niko od putnika nije reagovao - rekla je ona. Stevanović je podsetila da je jedan vozač pre nekoliko godina sprečio otmicu deteta u autobusu, ističući da oni uvek delaju kada mogu.

- Vozači GSP uvek stanu uz putnike kada su upozoreni i kada ih putnici obaveste šta se dešava, ako nisu u mogućnosti da to vide i sami. Oni zaista brinu. Zaista nije bitan GSP u celoj ovoj priči, ali treba svi da se zapitamo zašto naši sugrađani nisu odreagovali? Zašto niko od njih nije ustao, otišao do vozača i rekao mu da zaustavi vozilo, obavestio ga šta se dešava? - zapitala se ona.

(Kurir.rs/Telegraf/K.B./Foto: Facebook Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track