GAŠU PRONAŠLI IZUJEDANOG NA ULICI, NIJE MOGAO NI DA SE KREĆE: Devojka pronašla štene ispod automobila, a onda je krenula NEVEROVATNA AKCIJA GRAĐANA (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

oporavlja se

GAŠU PRONAŠLI IZUJEDANOG NA ULICI, NIJE MOGAO NI DA SE KREĆE: Devojka pronašla štene ispod automobila, a onda je krenula NEVEROVATNA AKCIJA GRAĐANA (VIDEO)

Beograd -

Dvomesečno štene nađeno je na Konjarniku krajem septembra ove godine. Danima je ležao ispod automobila sa ranama od ujeda i polomljenom kičmom.

"Veterinar veruje da su rane nastale od napada odraslog psa, kao i prelom kičme u lumbalnom delu. Mislim da je ležao dva ili tri dana, jer toliko su bile stare rane. Izašao je jadan, kada više nije mogao da trpi glad, koja je postala jača i od straha i od bola", prenosi portal Petface.

Psa je našla devojka koja je kontaktirala Udruženje Zoi. Dalje je sve išlo prema protokolu, odlazak veterinaru na pregled, pa zatim stacionar.

"U planu je bila operacija kičme i operacija stomaka, jer je jedna rana ušla u trbušnu duplju i bilo je tečnosti iza bubrega", kažu iz Udruženja Zoi.

Pas koji je dobio ime Gaša, odlučio je da se bori, a pošto je bio potpuno anemičan, čekali su da se stabilizuje zbog anestezije.

"Dok smo čekali, Gaša se pridigao na zadnje noge. Rana je sporije zarastala, ali je bio pokriven atibioticima i pustili smo da vreme radi za Gašu", kažu iz Udruženja.

Hrabri mali Gaša je izbegao obe operacije, a rane su sada prošlost za njega. Kičma je srasla, ne hoda baš najbolje, ali u udruženju rade sa njim i nadaju se oporavku.

Iako je bio sam i napušten, iako ga je napao jedan pas, ipak je imao sreću da mu priđu dobri ljudi koji su se postarali za njega.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track