ZEMUNCI IZABRALI NAJTEŽU BUNDEVU: Nećete verovati kakve sve figure mogu da se naprave od nje! (FOTO)
Foto: Reuters

pogledajte ko je pobedio

ZEMUNCI IZABRALI NAJTEŽU BUNDEVU: Nećete verovati kakve sve figure mogu da se naprave od nje! (FOTO)

Beograd -

BEOGRAD - Na pijaci "Zemun" danas je održano takmičenje za izbor najteže bundeve, kao i najlepše umetničke figure napravljene od bundeve.

Đorđe Marinčev, zakupac tezge na pijaci "Skadarlija", pobednik je takmičenja u kategoriji najteža bundeva i osvojio je vaučer u vidu jednomesečnog besplatnog korišćenja tezge.

Po izboru stručnog žirija JKP "Gradske pijace", prvo mesto u kategoriji najlepša umetnička figura od bundeve, pripalo je zakupcu tezge na pijaci "Skadarlija", Jeleni Stojanov, koju je predstavljala sestra Marija Rakić, navodi se u saopštenju.

"U jesen, na tezgama beogradskih pijaca možete naći veliki broj bundeva, različitih oblika i boja. Poljoprivredni proizvođači, zakupci tezgi na pijacama, potrudili su se da od bundeve naprave razne specijalitete, prave umetničke skulpture i predstavili su najteže bundeve iz svojih bašti", izjavila je Marija Bošnjaković, rukovodilac Službe marketinga i odnosa sa javnošću i dodala:

"Organizovanjem ovakvih vrsta manifestacija doprinosimo afirmaciji proizvođača i autentičnih proizvoda, a istovremeno nagrađujemo njihov trud i kreativnost. Pijace su postale mesta zanimljivih susreta i zabave, ali nisu izgubile osnovnu ulogu, a to je da snabdevaju sugrađane zdravim i visokokvalitetnim namirnicama."

Tokom trajanja takmičenja, kao i u danima vikenda 3. i 4. novembra, Omladinski trg pijace "Zemun" biće i nova destinacija karavana zimnice, koji iz nedelje u nedelju okuplja sve veći broj poljoprivrednih proizvođača, u čijem asortimanu se mogu naći razne vrste ajvara, džemova, salata, kompota.

Svi prisutni sugrađani imali su prilike da tokom trajanja manifestacije uživaju u degustaciji slanih i slatkih specijaliteta od bundeve, kao i u zvucima gitare, u izvođenju umetnika Borivoja Eskića.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track