SUDBINA KERUŠE MAŠE KOJA 16 GODINA ŽIVI NA ADI DIRNUĆE VAS U SRCE: Srušili su joj kućicu i ostavili je bez doma, ali su se onda pojavile DOBRE KOMŠIJE rešene da joj pomognu! (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

BRAVO ZA HUMANOST

SUDBINA KERUŠE MAŠE KOJA 16 GODINA ŽIVI NA ADI DIRNUĆE VAS U SRCE: Srušili su joj kućicu i ostavili je bez doma, ali su se onda pojavile DOBRE KOMŠIJE rešene da joj pomognu! (FOTO)

Beograd -

Izgradnja i otvaranje Lidlove prodavnice na Adi Ciganliji pretila je da ugrozi dom jednog malog stanovnika Beograda, istina četvoronožnog. Keruša Maša već 16 godina živela je baš tu, na Čukarici i mestu gde se danas otvorila nova prodavnica prehrambenog lanca.

Imala je Maša tu i kućicu, na zapuštenoj parceli, a da uvek ima hrane i vode brinulo je nekoliko ljudi iz kraja kojima je kuca prirasla za srce. Tu je, kažu oni, provela ceo život, druželjubiva i apsolutno neagresivna, a sada je već stara, slabo vidi i čuje i nikako ne sme da izgubi jedini dom za koji je ikada znala.

Apel da nikako ne ruše Mašinu kućicu poslat je Lidl-u, a javnost koja je pomno pratila slučaj bila je upoznata i sa odgovorom kompanije.

"Poštovani, uskoro se otvara Lidlov maloprodajni objekat na Adi, opstina Čukarica na kom već 16 godina živi Maša. Ona je divna, druželjubiva, pametna, sada već stara, slabo čuje i ovaj prostor je njen dom. Apelujemo na menadžment Lidla da u skladu sa društvenom odgovornošću svih nas, a posebno ovako velikih i uspešnih firmi, koje svojim postupcima treba da bude primer za profesionalni i ljudski koncept uspesnosti… Apelujemo da odvoji jedan kutak u svom prostoru i dozvoli Maši da i nadalje boravi u jedinom domu za koji zna. Mi koji volimo Mašu spremni smo da kupimo adekvatnu kućicu kako sadašnja ne bi kvarila izgled ovog prostora", napisala je na svom profilu Violeta Pavićević, Beograđanka koja se uključila u rešavanje ovog problema.

Odgovor od Lidla uskoro je stigao.

"Upoznati smo sa činjenicom da je parcela na kojoj se otvara Lidl prodavnica na Adi dom šesnaestogodišnje Maše, koja je ispratila sve faze izgradnje naše prodavnice, i uklanjanje njenog dosadašnjeg skloništa nije odluka kompanije Lidl i njenih predstavnika. Kao društveno odgovorna kompanija koja brine o zajednici u kojoj posluje i svojim komšijama, Lidl će za Mašu pronaći mesto na parceli i obezbediti joj novu kućicu. Dodatno, kompanija će osobama koje već godinama brinu o Maši obezbediti i određenu količinu hrane, kako bi svakoga dana imala kvalitetan obrok", stoji u saopštenju kompanije.

Građani su gest Lidla zasuli bezbrojnim pohvalama, ali bilo je i sumnjičavih, naročito kada je stigla vest da je Mašina stara kućica – srušena!

Ipak, priča je ovih dana dobila srećan kraj. Violeta je na svom profilu objavila fotografije nove kućice za Mašu. Vidi se da je kućica nova i sređena, da unutra ima posteljinu, a ispred posudu za hranu i, što je najvažnije – čini se da se Maši sviđa.

Kurir.rs/Dnevno/Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track