Najnovije vesti

BEOGRAD RASPISAO KONKURS: Talentovanim osnovcima od petog do osmog razreda novčana sredstva, prijavite se!
Foto: Reuters/Ilustracija

Fondacija za mlade talente

BEOGRAD RASPISAO KONKURS: Talentovanim osnovcima od petog do osmog razreda novčana sredstva, prijavite se!

Beograd

BEOGRAD - Fondacija za mlade talente Grada Beograda raspisala je danas, 14. novembra, konkurs za dodelu novčanih sredstava talentovanim učenicima od petog do osmog razreda osnovnih škola sa teritorije grada Beograda na ukupan iznos od 12 miliona dinara. Svi talentovani osnovci imaće priliku da do 26. novembra konkurišu za nabavku neophodne opreme radi daljeg negovanja talenta. Donošenjem Odluke o raspodeli novčanih sredstava talentovanim učenicima od petog do osmog razreda osnovnih škola sa sedištem na teritoriji grada Beograda za 2018, dodela novčanih sredstava biće ograničena.

foto: Kurir

Maksimalni iznos koji će moći da se dodeli pojedinačnom kandidatu za nabavku neophodne opreme koja omogućava dalje negovanje talenta na konkursu iznosiće 300.000 dinara. Sva odobrena sredstva će biti dodeljena jednokratno. Prema njegovim rečima, kandidat će biti rangiran na listi konkursa ostvarivanjem bodova koji su definisani u okviru pet kriterijuma: talenat (umetnost, sport i nauka), socijalno-ekonomski status porodice, uspeh u školovanju, pripadnost osetljivoj društvenoj grupi i izuzetnost.

Fondacija za mlade talente Grada Beograda posvećena je pomaganju mladim talentima koji su slabijeg materijalnog stanja, kako bi razvili svoj potencijal, te se ona trudi da svojim radom unapređuje položaj dece i mladih kreiranjem uslova za napredovanje i usavršavanje. Naučni i umetnički razvoj svakog talentovanog deteta Fondacija će podržati ove godine kupovinom neophodne opreme. Upravni i Nadzorni odbor čine eminentni građani sa kredibilitetom, koji zajedno sa predstavnicima Fondacije čine uspešan tim, koji je dobar pokazatelj pravog puta i priznatog rada organizacije.

(Kurir.rs/Beoinfo/Foto: Reuters/Ilustracija)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...