POSEBNO PRIZNANJE ZA LEGENDE SPORTA: Predlog da ulice dobiju Miloš Milutinović i Miljan Miljanić
Foto: Zorana Jevtić

predlog fudbalskog saveza beograda skupštini grada

POSEBNO PRIZNANJE ZA LEGENDE SPORTA: Predlog da ulice dobiju Miloš Milutinović i Miljan Miljanić

Beograd -

BEOGRAD - Fudbalski savez Beograda, na čijem čelu se nalazi Dušan Mrakić, doneo je odluku da gradskoj vladi predloži posebno priznanje za legendarne fudbalere i trenere Partizana i Crvene zvezde, Miloša Milutinovića i Miljana Miljanića.

Ukoliko inicijativa predsednika beogradske kuće fudbala prođe proceduru u Skupštini grada, Milutinović i Miljanić će dobiti ulice u glavnom gradu Srbije, baš kao što su pre njih mnogobrojni asovi našeg sporta (Mirko Sandić, Radivoj Korać, Dragan Mance, Rajko Mitić, Aleksandar Tirnanić...), pišu Večernje novosti.

Miloš Milutinović je rođen 5. februara 1933. u Bajinoj Bašti, a preminuo 28. januara 2003. u Beogradu.

Tokom igračke karijere popularna "plava čigra" je nosila dresove Partizana, OFK Beograda, Bajerna, Pariza i Stad Fransa, dok je u bogatoj trenerskoj karijeri u dva navrata bio šef struke crno-belih (1982/1984. i 1990/1991), a posle prvog angažmana u Humskoj je sedeo na klupi nacionalnog tima.

Miljan Miljanić je ostavio neizbrisiv trag u našem fudbalu i kao trener i kao funkcioner. Rođen je u Bitolju 4. maja 1930, a preminuo u Beogradu 13. januara 2012. Posle skromne igračke karijere, uglavnom u mlađim kategorijama Crvene zvezde, u istom klubu je imao čak osam plodnih godina u ulozi šefa stručnog štaba (1966/1974).

Predvodio je slavni madridski Real pune tri godine, koliko i nacionalni tim Jugoslavije, s kojim je bio akter Svetskog prvenstva u Španiji 1982. Posle angažmana u Valensiji i Al Kaciji, potpuno se posvetio nacionalnom savezu, čiji je predsednik bio od 1992. do 2001.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja