GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Građani da ne brinu, radijatori topli 24 sata
Foto: Dragana Udovičić

obišao toplanu na novom beogradu

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Građani da ne brinu, radijatori topli 24 sata

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas toplanu na Novom Beogradu i građanima poručio da ne brinu jer celokupni toplotni sistem u Beogradu funkcioniše dobro.

To je vrlo složen sistem u okviru koga se greje 311.000 stanova i koji zahteva angažovanje velikog broja ljudi, rekao je Radojičić i precizirao da 2.000 ljudi svakodnevno radi na tome da stanovi Beograđana budu topli.

"Naš plan je da u naredne tri godine tamo gde imamo izvore energije koji nisu ekološki prihvatljivi da ih zamenimo kako bi celokupni sistem grejanja Beograđana bio ekološki prihvatljiv i po evropskim standardima", rekao je gradonačelnik.

Tokom posete novobeogradskoj toplani rečeno je da svu svi stanovi u srpskoj prestonici topli, da niko nije bez toplih radijatora i grejanje će biti uključeno 24 sata.

S tim u vezi, najavio je da će sledeće godine u toplani na Voždovcu biti dograđeno postrojenje koje proizvodi toplotnu električnu energiju, a vrednost tog projekta je šest miliona evra.

Takođe, dodao je, u narednom periodu ponovo će biti pokrenut projekat Obrenovac TENT "A" kako bi se toplotna energija koja se tamo dobija koristila za grejanje dela Beograda.

Radojičić je u okviru toplane na Novom Beogradu obišao Termokomandu, pogon za proizvodnju toplotne energije i dispečerski centar.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track